Riva räven i röven

Fredagskänslan fanns på plats i fredags, precis som den skulle göra. Det var helt klart på sin plats att käka Pizza. Jag gjorde mitt skiftlag stolta över mig när jag utan problem var en av dom första som klämde i sig en hel pizza ( Björn och Hogge hann före mig).  Det andra skiftlagets sommarjobbare Ronja hade under tiden då jag hade käkat upp hela min fullvuxna pizza bara klämt i sig en tredjedel av sin lilla barnpizza ( med för lite champinjoner).Respekt. Jag och Jonny stack en timme tidigare från jobbet för att improvisera en förfest hemma hos mig. Det blev Jag, Jonny, Tammy och Petter som att hemma hos mig och drack. Jag var överväldigad för att jag hade fått 4 olika sortes cider. Tänk vad lite som kan göra en tjej glad. Nästintill rörd. Vi drack, vi lyssnade på musik och drack ännu mer. Det resulterade i en skada på Tammy's svanskota. Jonny gav henne en liten knuff och om det var för att knuffen var hårdare än den var tänk eller om det var alkoholhalten i Tammy's kropp som gjorde att hon flög ned på golvet och landade i min syndlåda full med tomflaskor får vi aldrig veta. Men ont  fick hon. Linnéa skjutsade in oss till stan och jag malde på om den festliga arbetskompisen som jonny har, han som kommer fårn usa, kanada eller någonannstans, som säger att malin är ett typiskt irländskt namn och det ät lätt att komma ihåg. Det var ju bra eftersom jag flyttar dit snart, fast om ärligheten ska fram så har jag alltid tänk att Malin är så svenskt som det kan bli. Tydligen inte. men åter till kvällen i dimman. Jag och Tammy ville på etage. Petter och Jonny bestämde sig för hatten. Jag gillar inte hatten så mycket för jag har aldrig haft en jätte rolig kväll där. På Etage hade vi roligt. ja det hade vi faktiskt, men jag tappade bort Tammy så jag hängde istället med Karl. Men det var riktigt roligt det med.
Etage stängde och jag åkte en obehaglig nattbusstur hem till Källviken. Författade ned kvällen ( en mycket förkortad version) på rosa post it lappar som jag placerade ologiskt på golvet i Linnéa's rum. Somnade och sov.

Vaknade upp på lördagen och var torr i munnen. Det kändes ungefär som om något proppat min mun full med bomull tills det inte fanns en uns ( ett?) av fukt kvar. Men bakfyllan höll mig kvar i sängen, jag orkade inte ta mig upp. När jag vaknar till liv 3 timmar senare ser jag en spirte stå bredvid sängen. Mamma hade dessutom, för andra helgen i rad, städat bort alla glas från förfesten så att jag inte skulle ramla över dom när jag, rund under fötterna, skulle försöka få av mig mina tighta jeans. Jag frågar mig, hur kommer jag någonsin kunna flytta hemifrån? Tog en sväng på stan med Linnea och hennes kusiner. Köpte dom mest opraktiska strumporna jag kunde hitta, jag köpte en väldigt speciell Bh som kanske är sexig, eller är den bara ful? Ja det får väll min blivande pojkvän avgöra ( vart jag nu ska hitta honom). Jag inhandlade även nikotinplåster ( japp det sitter på plats och jag är fortfarande sugen på snus och cigg). Chillade lite här hemma sen kom Linnéa över för att få ta det lite lugnt. Vi fikade och mamma förklarade för oss vem tjejen som faktiskt inte är så fin är. Hon måste se grotesk ut, för det ska till mycket innan min mamma säger att nån faktiskt inte är så fin.  Självfallet så rann tiden iväg och vi blev väldigt stressade. Fast snygga blev vi.

Traskade den långa sträckan över vägen för att gå på 25 års partaj. Idag var det Anne som hade äran att fylla 25. Kvällen började med minglande och kort i ramen.  Maten dukades fram ( det var väldigt mycket mat) och det käkades. Under middagen började sångerna till Linnéas stora glädje ( För er som inte vet om det älskar Linnea nämligen att sjunga snapsvisor). Vi sjöng sånger som Intellektuell visa, Siffer vrickare,  små humlor, när jag är fuller ( även känd som faluvisan), den som spar han har ( inte särskilt roligt), jag har aldrig varit på snusen, Denna Thaft, sill i dill, dill i sill,. Fåm wi, jag är så lycklig osv osv, Jag skulle kunna lista sångerna länge. Det fanns dock en sång.  Den magiska låten nummer 11. Mamma Balkåsen tycker om smurfar och i låt 11 sjöng man hemska rader om dessa smurfar. Därför valde hon att censurera den låten. Trots att hon fylldes med alkohol så tilläts inte låt nummer 11 att sjungas. Det lektes lite lekar. En festlig liten rundvandring med ett paket och ännu mera sjungandes. Fredrik var frispråkig. Jag lovade Linnéa och mamma att bjuda dom på lunch på den nya Lunchresturangen bredvid västra( som tydligen har funnits länge). Vi smälde ballonger och gitarren kom fram. Vid 3 tiden tyckte mamma balkåsen att grannarna skulle få lite lugn och ro så då städades det lite och sen så pös jag och Linnea hem till mig för att blogga. Vi satte oss vid en varsin dator för att fylleblogga. Det var bara det att när jag hade fått igång min dator glömde jag bort att blogga. Jag hamnade nog på facebook. sen ville jag sova så jag kröp ned i sängen. men när jag kände hur illa ställt det var med mig så tog jag kudden och la mig och sov på toaletten. Jag flyttade tillbaka till sängen sen när jag kände att faran var över. Jag somnade helt enkelt bort från det som skulle vara pricket över i för den fina kvällen vi hade. Jag tänkte sätta pricken där idag, men ibland får man inte som man vill. dumt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0