it's what you do to me

Slog på Mtv här och möttes av en låt som stal mitt hjärta på en gång.
http://www.youtube.com/watch?v=EbJtYqBYCV8

Från det ena till det andra...

det är väldigt mycket snack som pågår just nu om att hösten är här och det har knappt hunnit vara sommar. Jag skulle vilja påstå att det känns som att vintern är här och det har knappt hunnit vara varken sommar eller höst. Sveriges finaste sommarvecka var helt klart den som var kring våran student. Solen gassade och alla var glada. Hösten fick bara några dagar på sig, för när jag cyklade till jobbet igårkväll, runt 22.15 tiden så var det fanimig inte höst, det var ju vinter. Min höstjacka räckte inet längre till utan ersattes med min snowboardjacka och vet ni vad, tumvantarna hade jag väl placerat på mina frusna händer. Det är ju snorkallt. Och med tanke på hur det var förra vintern så kan ju det här vädret ungefär räknas som vinter, eller åtminstone en början till en vinter.

Idag har det gått väldigt bra på jobbet. Jag har jobbat hela tiden, bortsett från när det var jag som piskade Ägget och Johan i vänd tia. Annars har jag jobbat på bra. Skalat kabel, provat kabel och tittade på dans och folk som böjer sina kroppar konstigt på youtube ( hade jag vetat hur man lägger in klipp från youtube hade jag ju faktiskt lagt in ett sjukt klipp åt er). Jag är pigg och Tammy kom med mycket glädjande nyheter. Magic 8 ball på Facebook kom dock inte alls med några goda nyheter. Det värsta var att jag testade den flera gånger och fick samma svar. Jävla skit. Nu måste jag åka hem och prova min Magic 8 ball irl för att se om den ger mig samma svar. Om den kommer med mer glädjande besked angående min framtid så tänker jag tro på den. Fast sen kom vi till den där punkten, att man ska faktiskt vara försiktig med vad man önskar sig... så magic 8 ball på facebook kanske har rätt i det den säger och det faktiskt blir bäst så. Innerst inne vet jag att det är bäst så, men en liten del av mig vill ju faktiskt inte att det ska vara så.

Det fungerar precis som med killar. Jag tror att det flesta tjejer vet vad jag menar när jag säger såhär; Man hittar en kille som man genast blir svag för. Man vet om att han inte är en bra kille för han har problem med att hålla sig till en tjej om man säger så. Det bästa vore att fly och inte ägna en tanke åt den där killen. Helt klart, Magic 8  ball hade sagt att man skulle skita i honom, fast en annan del vill ju ha den där killen. "Det är annorlunda med mig" jo man tackar, det är annorlunda den första veckan... Det är svårt att lära gamla hundar sitta. Men ungefär 2 % av dom där gamla hundarna kan ju lära sig sitta... så det finns alltid undantag, men som en vanlig alldaglig tjej så är det inte alltid så lätt att få tag i dessa undantagsexemplar.

Och hur hamnade jag från vintern till killar som inte är bra. Det var som tidigare idag när jag skrev ett långt inlägg om alla onsdagar jag har varit ute på krogen. Jag insåg när jagvar klar att " det här kan jag ju inte publicera, vem fan bryr sig om mina krogonsdagar"  nu slog det mig en ny tanke; Vem fan bryr sig om någon av mina dagar?! Eller ja, det finns ju tydligen en liten skara med folk som läser min blogg dagligen. Om vi tar bort  ca 10 från unika sidvisningar ( datorer från jobbet och kikningar från andra datorer av samma människor kan ju inte räknas + min egen dator) så har jag en tapper skara på kanske hmm i genomsnitt 8 pers som läser bloggen dagligen. Det känns ju bra att någon finner mina dagar och otydliga tankar lite småintressant sådär. Fast jag har en känsla av att inläggen kommer sina när jag flyttar, för jag kommer ju inte ha någon dator antagligen och jag kommer förmodligen inte ha ekonomin att hänga på It cafén hela dagarna... Och när jag väl har tillgång till dator och internet så lär jag ju uppdatera min resedagbok ( som jag för övrigt heter så fantasifullt Malinbodin på) så det kan ju vara värt att ge den ett besök ibland.  Egentligen ska jag nog ha min resedagbok för mina föräldras skull. Det kommer väll inte direkt bjudas på några smaskiga detaljer för den kommer mamma och pappa läsa. Inga smaskiga bilder heller för den delen. För er, som vill ha det smaskiga så har jag den här bloggen som kanske bjuder på något gott eller min bilddagbok. Dom absolut smaskigaste detaljerna kommer jag nog bara knappra ned i mejl till min underbara vänenrskara.

Min vännerskara gillar jag. Jag kommer sakna den. Det finns ju speciella saker som att ligga i majas säng och ha bakfylle ångest, dra dom där skämten som bara jag och Emma förstår, superfyllorna med tammy, terapisamtalen i Erikas lägenhet m.m. Om jag inte drog upp ditt namn här så är du inte glömd. nej, nej,  det är bara jag som är för slö för att sitta och rabbla hela natten. Eller den är ju i och för sig slut... snart... Jag har dock tur. Jag får med mig min granne & Persika Linnéa Balkåsen. Det är mer än guld värt!

Från början, när jag kom på den där idén med att åka till Dublin när jag var 16, var det så välplanerat att jag skulle ta med mig Danne ( ja vi var kära och skulle vara tillsammans hela livet osv osv, ni vet precis hur det kan vara). När det förhållandet tog slut så tyckte Linnéa P.halmen att Dublin hade ju varit en trevlig grej... Men sen insåg hon att hon ville nog hellre jobba, tjäna cashen och dra till varmre och betydligt mindre regninga breddgrader. Men jag avr inte bitter, jag tänkte som så att jag skulle ju faktiskt kunna åka själv och var helt inställt på det till en dag då Linnéa öppnade munnen och sa; Malin, jag har tänkt lite och jag tänker följa med till Dublin.
Så nu, 3 år efter att jag bestämde att jag ville flytta till Dublin, så är det bestämt. Jag åker inte dit med Danne, jag åker inte dit med myran ( Linnea P.) men jag åker dit med balkevalke. Det är ju helt fantastiskt hur saker och ting kan lösa sig så ypperligt!

Nu är klockan 05;05 och jag tror att jag ska gå och arbeta, eller åtminstone kika runt lite på youtube ller dricka varm chocklad, äta frukost, spela kort eller göra något annat än att sitta här och skriva nonsens på den tidiga timman. Ni har nog fått nog av det nu. Sen, när klockan slår 06;12 tänker jag cykla hem i den kyliga vinter/höst morognen eller vad ni nu känner för att kalla den

Onsdag i Falun

Onsdagen har ännu en gång bestämt sig för att besöka Falun. Av någon anledning så verkar den återkomma en gång i veckan. Jag gillar onsdagar, speciellt om man har planer på att gå ut. Jag antar att det är ganska många som just nu sitter festsminkade i sina festfina kläder och fyller kroppen med alkohol i sällskap med trevliga och otrevliga vänner med dunkande bakgrundsmusik. Själv sitter jag utan vänner, varken trevliga eller otrevliga och dunkar bakgrundsmusik och inväntar att jag ska gå till jobbet. Det här är min näst sista natt och arbetstillfälle på Ericsson Cables. Min sommar på Ericsson cables har varit helt okey. Självkalrt hade jag föredragit att vara ledig hela sommaren och haft ett kontokort fyllt med pengar som jag bara kunde dra när det behövdes. men eftersom jag inte är något pokerproffs eller dotter till en miljadär så har jag knegat hela sommaren. Men som sagt, det har varit helt okey. Fast det ska bli sjukt skönt att sluta det där jobbet och förhoppningsvis lyckas få något mer stimulerande jobb i Dublin. Att glo på kabel hela dagarna är varken stimulerande eller utvecklande.
Om en vecka, vid den här tiden kommer jag och Linnéa sitta på flygplanet och vänta på att det ska lyfta till Dublin, om det inte blir försenat eller inställt vill säga. Man vet ju aldrig med Ryan Air. Förhoppningsvis kommer vi att vara glada och förväntningsfulla, man vet ju inte riktigt säkert. Vi kanske blir sentimentala och sitter och grinar istället. Eller så kanske det blir en skräckblandad förtjusning. Det visar sig helt enkelt.  Jag vill att det ska bli bra.. och jag vill lämna allt det dumma här hemma i Falun så att det får en chans att försvinna tills nästa gång jag kommer hem för att hälsa på.

Konsten att bli portad från Etage

En händelserik lördagsnatt på etage. Helt klart. Pernilla hade mumlat på facebook om att hon hade tänkt se till att hon blev portad från etage innan hon tog sitt pick och pack och flyttade till Nordirland. Planerna var dom att hon skulle dansa på bardisken ( för det hade dom minsann gjort på Pluto). Lördagen kom och den stora frågan var - skulle pernilla först och främst slösa sin sista lördag i sverige med att gå på Etage av alla ställen? Om hon mot all förmodan hade bestämt sig för att göra det, skulle hon våga försöka ta sig upp på bardisken? Om hon nu lyckades ta sig upp på bardisken, skulle hon då kuna vara så stabil att hon började dansa? Skulle hon bli portad från etage genom en liten bardansdisk och "sluta på topp" som man så fint brukar säga? Ja, Ja, Ja och ja.
Lördag kväll 23.56 möter jag och Linnea en full och glad Pernilla i Etage kön. Hon hade storslagna planer på att faktiskt genomföra sin bardiskdans-kupp. Vi kom in på etage, 300 jävla kronor för att det var någon B-kändis som visst varit instängt i Bb huset i 3 dagar hade bestämt sig för att åka på Tour. Inget kunde stoppa oss. Det var helt enkelt bara att betala in sig. Pernilla började få liet kalla fötter, men då påpekade jag och Linnea att det INTE var B-kändisen vi hade betalat för att se, utan våra 300 kronor blev betalda enbart för att det hade utlovats bardiskdans. Pernilla vågade väll just nu inte göra så mycket annat än att ge sigpå ett första försök att inta bardisken. Hon väljer den runda baren, men när hon kommer fram tvekar hon, on inser att hon kommer faktiskt inte kunna stå upprätt på den baren. Istället väljer hon att köpa en shot. Vilken sort vet jag inte, jag stodmest och var bitter över att jag hade betalat 300 kornor för att se pernilla köpa en shot. Pernilla kom tillbaka, lite fullare och sjöng " När jag är fuller då är jag stark när jag är stark är jag modig, varenda bar tar jag med en spark så den blir hmm ehm, den trasig och blodig? ( nej hon sjöng något fyndigare än trasig och blodig men jag kommer inte ihåg vad det var nu för stunden), sen gick hon in mot det lilla dansgolvet och traskade med bestämda steg mot baren. Honbörjade försöka ta sig upp, men efter någon jubelidiot hade sullat ut Tequila över hela bardisken så blev hon blöt och tappade fokus. Men bara några sekunder senare hörde vi en Håkan Hellström låt ljuda ur högtalarna och innan vi visste ordet av det hade Pernilla på något vänster tagit sig upp på bardisken och börjat dansa omkring. Eftersom de flesta personer i falun är sådär typiskt svenska och stela så glodde alla bara på henne och det tog inte lång tid innan vakterna kom, Lyfte ned pernilla från bardisken, slängde ut henne och berättade att hon var portad. Pernilla bara log och sa - Mhaan Shlaa shhluutha phå thopp!! Sen trasakde hon leende mot nattbussen och åkte hem.
En mycket lyckad kväll.

Bättre fly än illa fäkta

Nu har jag iallafall bestämt mig att det inte blir något hejdåande-festande hemma hos mig i helgen. Det skulle bara kännas överskattat eftersom jag kommer att komma hem efter 1 månad och säger hej. Jag drar mig redan nu för att komma hem till Falun. Som Tammy så vänligt uttryckte sig idag : Det känns som att Falun äter upp en, bit för bit. Ja det gör det verkligen. Även fast jag är livrädd för att lämna den här trygga men tråkiga tillvaron jag har skaffat mig så skulle jag inte överleva att stanna kvar i Falun längre än till den 5 september. Det räcker nu. Jag har fått nog av Falun. Jag är så besviken på allt falun har att erbjuda - vilket är i och för sig praktiskt taget ingenting. Och det sägs ju att man ska glädjas åt det lilla, men jag vet inte vad det lilla är just nu. Finns det ens något utav det lilla kvar i den här staden..?


jag återkommer

Irritationen bara krype ri min kropp just nu. Jag skulle vilja riva av det här jävla nikotinplåstret som sitter på min höft, slänga mig över paktet med cigg som ligger i mitt nattduksbord. Men eftersom jag bestämde mig för att skaffa självdisiplin så kan jag inte göra det. Istället sitter jag här nu bara och inväntar att jag ska få ett litet vredesutbrott. Varför ska det vara så svårt att sluta med nikotin och varför får jag inte som jag vill just nu? Jag kan inte en fokusera mig på att skriva så det är lika bra att jag lägger ned det här för stunden.

Riva räven i röven

Fredagskänslan fanns på plats i fredags, precis som den skulle göra. Det var helt klart på sin plats att käka Pizza. Jag gjorde mitt skiftlag stolta över mig när jag utan problem var en av dom första som klämde i sig en hel pizza ( Björn och Hogge hann före mig).  Det andra skiftlagets sommarjobbare Ronja hade under tiden då jag hade käkat upp hela min fullvuxna pizza bara klämt i sig en tredjedel av sin lilla barnpizza ( med för lite champinjoner).Respekt. Jag och Jonny stack en timme tidigare från jobbet för att improvisera en förfest hemma hos mig. Det blev Jag, Jonny, Tammy och Petter som att hemma hos mig och drack. Jag var överväldigad för att jag hade fått 4 olika sortes cider. Tänk vad lite som kan göra en tjej glad. Nästintill rörd. Vi drack, vi lyssnade på musik och drack ännu mer. Det resulterade i en skada på Tammy's svanskota. Jonny gav henne en liten knuff och om det var för att knuffen var hårdare än den var tänk eller om det var alkoholhalten i Tammy's kropp som gjorde att hon flög ned på golvet och landade i min syndlåda full med tomflaskor får vi aldrig veta. Men ont  fick hon. Linnéa skjutsade in oss till stan och jag malde på om den festliga arbetskompisen som jonny har, han som kommer fårn usa, kanada eller någonannstans, som säger att malin är ett typiskt irländskt namn och det ät lätt att komma ihåg. Det var ju bra eftersom jag flyttar dit snart, fast om ärligheten ska fram så har jag alltid tänk att Malin är så svenskt som det kan bli. Tydligen inte. men åter till kvällen i dimman. Jag och Tammy ville på etage. Petter och Jonny bestämde sig för hatten. Jag gillar inte hatten så mycket för jag har aldrig haft en jätte rolig kväll där. På Etage hade vi roligt. ja det hade vi faktiskt, men jag tappade bort Tammy så jag hängde istället med Karl. Men det var riktigt roligt det med.
Etage stängde och jag åkte en obehaglig nattbusstur hem till Källviken. Författade ned kvällen ( en mycket förkortad version) på rosa post it lappar som jag placerade ologiskt på golvet i Linnéa's rum. Somnade och sov.

Vaknade upp på lördagen och var torr i munnen. Det kändes ungefär som om något proppat min mun full med bomull tills det inte fanns en uns ( ett?) av fukt kvar. Men bakfyllan höll mig kvar i sängen, jag orkade inte ta mig upp. När jag vaknar till liv 3 timmar senare ser jag en spirte stå bredvid sängen. Mamma hade dessutom, för andra helgen i rad, städat bort alla glas från förfesten så att jag inte skulle ramla över dom när jag, rund under fötterna, skulle försöka få av mig mina tighta jeans. Jag frågar mig, hur kommer jag någonsin kunna flytta hemifrån? Tog en sväng på stan med Linnea och hennes kusiner. Köpte dom mest opraktiska strumporna jag kunde hitta, jag köpte en väldigt speciell Bh som kanske är sexig, eller är den bara ful? Ja det får väll min blivande pojkvän avgöra ( vart jag nu ska hitta honom). Jag inhandlade även nikotinplåster ( japp det sitter på plats och jag är fortfarande sugen på snus och cigg). Chillade lite här hemma sen kom Linnéa över för att få ta det lite lugnt. Vi fikade och mamma förklarade för oss vem tjejen som faktiskt inte är så fin är. Hon måste se grotesk ut, för det ska till mycket innan min mamma säger att nån faktiskt inte är så fin.  Självfallet så rann tiden iväg och vi blev väldigt stressade. Fast snygga blev vi.

Traskade den långa sträckan över vägen för att gå på 25 års partaj. Idag var det Anne som hade äran att fylla 25. Kvällen började med minglande och kort i ramen.  Maten dukades fram ( det var väldigt mycket mat) och det käkades. Under middagen började sångerna till Linnéas stora glädje ( För er som inte vet om det älskar Linnea nämligen att sjunga snapsvisor). Vi sjöng sånger som Intellektuell visa, Siffer vrickare,  små humlor, när jag är fuller ( även känd som faluvisan), den som spar han har ( inte särskilt roligt), jag har aldrig varit på snusen, Denna Thaft, sill i dill, dill i sill,. Fåm wi, jag är så lycklig osv osv, Jag skulle kunna lista sångerna länge. Det fanns dock en sång.  Den magiska låten nummer 11. Mamma Balkåsen tycker om smurfar och i låt 11 sjöng man hemska rader om dessa smurfar. Därför valde hon att censurera den låten. Trots att hon fylldes med alkohol så tilläts inte låt nummer 11 att sjungas. Det lektes lite lekar. En festlig liten rundvandring med ett paket och ännu mera sjungandes. Fredrik var frispråkig. Jag lovade Linnéa och mamma att bjuda dom på lunch på den nya Lunchresturangen bredvid västra( som tydligen har funnits länge). Vi smälde ballonger och gitarren kom fram. Vid 3 tiden tyckte mamma balkåsen att grannarna skulle få lite lugn och ro så då städades det lite och sen så pös jag och Linnea hem till mig för att blogga. Vi satte oss vid en varsin dator för att fylleblogga. Det var bara det att när jag hade fått igång min dator glömde jag bort att blogga. Jag hamnade nog på facebook. sen ville jag sova så jag kröp ned i sängen. men när jag kände hur illa ställt det var med mig så tog jag kudden och la mig och sov på toaletten. Jag flyttade tillbaka till sängen sen när jag kände att faran var över. Jag somnade helt enkelt bort från det som skulle vara pricket över i för den fina kvällen vi hade. Jag tänkte sätta pricken där idag, men ibland får man inte som man vill. dumt.

Because I'm a Emo-kid

Det oerhört gråa humöret som hörde gårdagen till hoppade upp i ett papperflygplan utav den bättre sorten och flög iväg. Läste mitt horoskop och det stod att jag skulle vara lite betagen av en situation som inte hade löst sig som jag hade velat. Jag skulle dock inte behöva vara orolig för att allt skulle bli bra och jag skulle bli glad inom en snar framtid. Men dom glada beskeden så kunde jag ju inte bli annat än på bättre humör, jag menar, om jag i alla fall ska bli gladare snart kunde jag ju lika gärna passa på att bli det idag. Situationen som inte går som jag vill har jag kommit på en plan åt. Jag ska hantera den precis som situation xxx ( Tammy know's) så kommer det bli bra sen. Men en liten lapp kommer alltid finnas i mitt nattduksbord. Åter igen till min glada dag. Andreas hade dragit ned någon radiogrej, sommarprat P1 liknande sak till våran dator. Filip & Fredrik i Usa. Kan det bli bättre? Nej det kan det inte. Oralsex vid poolkanter, pistolhot, tvålar i munnen och Lou Reed. När det var slut blev jag lite trött. Det passade sig så utmärkt att jag skar mig mitt i handen. Kanske 1 timme senare slant jag med kniven igen och skar mig i armvecket ( den gången gjorde det riktigt ont), sen när jag gick och hälsade på Jonny och Johan och killen som bryter på engelska och skulle visa dom min missär av skärsår så upptäckte jag ett till på handleden. Nu mera ser jag ut som ett Emo-Kid som har missuppfattat det där med att skära sig själv. Istället för att ha alla skärsår på handlederna har jag spridit ut dom och smyckat min kropp med dom lite här och där.  4 på benen, 1 mitt i handen, 1 på handleden ( där man ska skära sig på riktigt), 2 på andra handleden och slutligen det färskaste som jag har i mitt armveck. Och på tal om att smycka sin kropp så är jag alldes strax besatt av tanken på en tatuering. Den måste dit inom en snar framtid. Frågorna vad och vart har börjat blekna och jag vet att snart har jag svaret på dom och det kommer bli bra!

Pray on a star

Igår när jag stod utanför mitt hus ( självklart i min alldes för stora pyamas som hänger i rumpan) och pratade med Albin och Linnéa så såg vi ett hmm.. stjärnfall, fast endå kanske inte. Det var något lysande som åkte ned från himlen och lämnade ett spår med lysande saker efter sig, precis som ett stjärnfall men det lyste mycket starkare än vad det borde ha gjort. Men iallafall så bestämde vi oss för att önska oss något, så som man gör när man har sett ett stjärnfall. Efter 1 minuts tystnad klämmer albin ur sig att han önskade sig något som verkligen var helt oegoistiskt, Linnéa säger att hon önskade sig något väldigt egoistiskt. Själv kunde jag inte önska mig något. Jag funderar fortfarande på vad min önskning skulle kunna vara, men jag kommer absolut inte på något. Det finns små önskningar, men dom känns inte sådär jätte viktiga så jag skulle kunna slösa önskningen på en sådan önskning. Varför vet jag inte vad jag vill?! Det känns som om att ingenting spelar särskilt stor roll just nu, det får helt enkelt bli som det blir.


Åtgärder bör vidtas

Idag belönade jag dagen med en finfika på staden.
Det var jag, Linnea P.halmen och Jonny daz Ägg som sällskapade varandra på Café vi 3 (ja men vart annars, vi var ju faktiskt 3 stycken). Ägg var självklart sen som vanligt, så till en början var det bara jag och P.halmen som joinade varandra. Ägget ramlade in och berättade om sin fina frukost han hade fått av sin Mamma - Bullar och kaffe. Jaha tänkte vi, vad snällt. Ägg kunde inte hålla sig särskilt länge för kanske 3 min senare satt han och viftade med Falukuriren och sa " Notera datumet aiight". Grattis ägg, du är nu 19 som jag. Inte undra på att han hade fått en fin frukost. För att fira sin dag hade han bestämt sig för att börja jobba 3-skift. Haa ha. Det diskuterades hurvida 9/11 var enkonspiritation eller ej. Kan mycket väll hända. Nu vill jag se den filmen oxå. 12.15 s vi hejdå för att jag skulle hinna laga mat och matlåda. mamma hade äntligen införskaffat ett lager med hamburgare till våran frys så lunchvalet blev lättans - hamburgare. Matlåda - veg färssås och makaroner. Till sällskap mitt i min matlagningshysteri fick jag min granne Balkevalke ( som är besviken på sina arbetsbyxor). Vi diskuterade killar ( ooh vilken jätte suprise) och det faktumet att vi inte lyckas få någon pojkvän. Den första frågan var självklart; vad gör vi för fel som inte lyckas behåklla någon killes intresse en längre tid? Vi kanske är lite för lätttillgängliga, fast å andra sidan, om vi hade spelar jätte svårflirtade så hade det kanske inte blivit någonting endå och vgi hade gått miste om roliga minnen. Så efter mycket om och men så konstaterade vi att vi gör nog inte något fel trots allt, problemet är helt klart killarna. Det är dom det är något fel på som inte ser vad dom går miste om. haha. Ja, eller så har vi bara otur. eller så saknar vi skills. nej, jag tror nog bara vi har haft lite otur.
Sen gick balkevalke den långa vägen hem och tog ut kladdkakorna ur ugnen. Själv plockade jag på mig några Cd-skivor och drog till jobbet. Det är helt klart värt. Idag har jag b.la lärt mig ( kanske mer fått reda på ) att det finns kurser i hur man hanterar en mobiltelefon. 240 pix för 3 lektioner. Det kanske är något för mig?

Don't you stop now

16 days to go folks!!!

Så, vad gör jag nu dom är 16 dagarna som är kvar i falun? Igår var jag ovettig hea dagen från att Isabell och Tammy hade lämnat mig. Jag la in samma bilder 5 gånger på bilddagboken utan att det fungerade. Det slutade med att jag fick adda upp dom en och en åt gången. Det var vi den tidpunkten jag bestämde mig för att jag hyllar Facebook och ogillar bilddagboken. Jag luffade runt i min pyamas ( den i storlek 40 som jag skrev tidigare om som hänger i rumpan på mig). När klockan var 19.00 tyckte jag att det var på tiden att baka lite chockladbollar. Jag har inte gjort det sen den dagen jag hade bakfylleångest för att jag hade råkat nämna ett namn till lite fel person på kopparhatten. Det var väldigt gott. Jag blev så kladdig om händerna och efetrsom jag envisades med att kladda i håret så blev jag tvungen att ta en dusch. När duchen var över så ville jag titta på film. Men det tog mig kanske 2 timmar innan jag tog mig i kragen och fixade en dator som jag kunde okkupera ( helst med tillhörande säng) för att kika på film. När jag väl hade funnit en sådan dator så fick jag genast saker att göra. Konstigt det där att man kan gå runt en hel dag utan att det händer något, men sen när man väll har något man kan göra så får man flera saker att göra. Jag lyckades aldrig med mitt uppdrag för winrar hatade mig och likaså msn. Jag  gav upp och började istället att välja mellan smoking aces & 300. Det blev smoking aces, men när dom där 3 killarna hade blivit skjutna av dom andra 3 killarna ( en av dom målade en hitler-mustch nätr han hade skjutit någon) somnade jag.

Idag sov jag för länge. Jag glömde bort att ringa det där samtalet som jag borde ha ringt för 2 månader sedan. Lite duktig var jag dock, för jag åket till brorsans lägenhet och kikade efter om han hade fått sitt bankomatkort, sen lämnade jag in nyckeln till masmästaren. Fy fan vad tungt det kändes. Jag ville ju ha den där lägenheten. Men sånt är livet. Åkte hem, skrek om att hamburgarna var slut och att mjölken var slut. Käkade istället makaroner och köttbullar. Sen var det jobbet som gällde för min del. Nuhar jag varit här i 6 timmar och har bara 3 timmar och 42 minuter kvar. Min Cd'skiva har jag lyssnat på 5 gånger och kommer säkert hinna med några gånger till. Om det är någon som är lite pratsjuk är det ju bara att ringa åp min mobil, för jag svarar mer än gärna!


Falu Funk

Hipp hurra, fest och kalas. Falu Funk 10 år.
Kvällen började vi hemma hos mig. Vi skulle vara en trio på tre ( vad annars), men det slutade med att vi blev fem tjejer: Jag, Tammy, Isabell, Matilda och Josse. Vi grillade lite hemma hos mig. Jag var grillmöstaren som hade väldiga problem med grillen. Först och främst fick jag knappt igång den, men det löste sig med en liten eldexplosion. Sen så brände jag mitt kött, men som tur var hade Isabell och matilda med sig en hel ko så att jag kunde käka lite av dom. Tammy ville ha levande ljus så jag ställde fram två fina ljus det. Det var bara det att vi glömde tända dom. Salladen smakade bra och även potatispinnarna. stripsen. Såsen var ju lätt godast ( den var köpt färdig). När våran måltid var över och mamma kom hem förflyttade vi oss in på mitt rum. Diskussionerna hamnade på religon när Josse fick reda på att Matilda och Isabell är kristna. Josse hade väldigt mycket frågor och lät precis som mig första gången jag fick reda på att isabell är kristen. tammy roade sig med att prova mitt nya förkläder med tillhörande handske och grytlapp. Hon var riktigt het i den utstyrseln.

 Tammy är redo för köket

När klockan hade passerat 22.30 sträcket bestämde vi oss för att det var dags att åka. Isabell blandade ned en liten drink i sin youghurtflaska och tog med sig i bilen. Vi hann bara sätta oss innan Tammy och isabell hade blivit blöta på benen. Josefin ansåg att vi inte behöve nå mer alkohol så hon var så vuxen att hon slängde den. Nog för att hon slängde den ut genom bilfönstret på en tomt där några som hon ogillar bor. Vi kom in till stan, tog ut pengar och gick in på rådhusgården. baren blev självklart första stoppet som vanligt. När baren var avklarad så hittade vi en fin trapp att sitta på ( alla bord var upptagna). Suktade lite efter en snygging på dansgolvet innan vi begav oss upp och dansade. Kvällen fortskred i en dimma av många välkända annsikten, en Malin Winter som drog in mig på pissoaren, en albin som kom och bad om råd, kort i barkön mm.

 Rådhusgården

När klockan närmade sig två bestämde vi oss för att dra upp till gruvstugan på efterfest. Taxi - yes. Hoppade av uppe vid gruvan -city ( som jag så vackert kallar det) för vi tänkte att det är ju inte så långt till gruvstugan. Nej det är faktiskt inte så långt. Det största problemet var ju bara att vi skulle ta en kortare vg över slaggstenarna. Det skulle vi inte ha gjort, det var ganka mörkt och gropigt ute. Men vi klarade oss utan större skador och vi nådde tillsist vårat mål. Vi dansade lite och träffade mer välkända annsikten. Eftersom jag inte kan ha en fylla utan att säga eller göra något konstigt så fixade jag det fint med att kalla jonas för jävla svin. Det tyckte han var mycket underhållande ( jag med när jag kom på vad jag hade sagt). jag blev lite trött, Tammy med så vi bestämde oss för att dra hem. Men när vi kom ut så stod ju den där spjuven där så Tammy kunde få skrika av sig lite.

Jag traskade nedåt till gruvan City och satt på en sten och inväntade tjejerna. När dom väl hade kommit dit så ringde vi min stackars sovande mamma som kom och hämtade oss. Vi klämde in oss i bilen och hamnade hemma hos mig. Vi bäddade iordning och somnade väldigt fort. Idag när vi vaknade var vi dock inte lika glada som vi hade varit kvällen innan. Vi fick bittert erfara,som många gånger förut, att kopiösa mängder alkohol gör att man inte mår som en prinsessa dagen efter. Käkade lite frukost. Tammy den stackars tösen åkte hem för att sedan bege sig vidare till jobbet. Isabell och jag kröp ned i vårat mörka hål ( egentligne var det en bädsoffa i Martins rum där vi hade dragit ned rullgardinerna). Nu har isabell övergett mig och jag sitter och tampas med att lägga in bilder på bilddagboken. Det går inte bra alls.

I never went back

Idag var det ett smärtfri dag på jobbet ( Bortsett från när jag tappade en kabel som var fylld med koppar på mitt funger, det gjorde ont utav bara fan kan jag lova er). Det fanns mycket att göra så tiden åkte snabbt förbi. Jag började morgonen med att bli lite försenad, men jag hann med stämplingen. Eftersom den är cp så fattade den inte va djag gjorde så jag kämpade ett tag och när jag hade ( äntligen) lyckats stämpla in mig var det någon bakom mig som sa, sådär ja, nu fungerade det. Jag vänder mig lite skeptiskt om och ser en glad otis sitta och kika på mig. Då fick jag ju bara lov att stanna kvar i receptionen och prata några minuter. Han ska leka Torsk på Tallin med sin bror och hans kompisar.
Malin - Nej nu måste nog jag gå så att jag inte blir sen idag igen
Otis ( nickar mot klockan och säger) - Du är nog faktiskt redan lite sen,,,
Fan oxå. Men det enda viset jag straffades på idag var att bli kallad för Tant Malin av Per, men det berodde nog mest på att David inte var där. Och sen flöt dagen på. Jag slapp äta min äckliga matlåda. Jag tog efterrätt med Per och jag spikade som en riktig Handyman ( eller spikgudinna, välj själv).
När jobbet var över hade jag bestämt mig för att sova lite. Det har jag fortfarande inte hunnit göra. Istället springer jag runt i min pyamas i storlek 40, storlek 40 är för stort, så rumpan på byxorna ser faktiskt väldigt konstig ut, tänke er att pyamasbyxorna är lixom formade som om det skulle finnas en rumpa som skulle fylla upp dom, bara det att jag har häng på dom så rumpan på byxorna som borde vara uppfylld står ut under min vanliga rumpa och det ser bara allmänt konstigt ut.

En till liten grej, jag måste vara lite tydligare så att inte folk går och tror att jag har fått en kille som är kär i mig. Jag skrev här om dagen "Btw, jag tror att jag är redo att bli kär i en kille som är kär i mig". När jag skrev det menade jag inte att jag hade en kandidat som var kär i mig. Nej sådan tur har inte jag. Det jag menade var att jag har en liten teori om att sen jag blev singel har jag bara gått och kärat ner mig i killar som inte är bra för mig ( om någon av er råkar ha hamnat på min blogg pga konstiga skäl så ber jag om ursäkt). För om jag hela tiden kärade ned mig i killar som inte skulle vara bra som pojkvänner eller killar som inte var kära i mig så var det ju lugnt. Om jag på något vis skulle bli kär i en kille som skulle kunna bli kär i mig skulle det kunna ha blivit ett förhållande och det skulle ju skrämma livet ur mig. Och poängen med meningen "Btw, jag tror att jag är redo att bli kär i en kille som är kär i mig" är just den att jag tror inte att jag skulle bli så rädd om en kille som jag gillade började gilla mig. Det skulle faktiskt vara väldigt trevligt.

För Emmor är kloka

Jag har föresten glömt att skriva två saker.
Jag blev väldigt imponerad av Emma A igår. Jag kommer inte riktigt ihåg hur det hela var, men det var typ såhär. Vi hade gått en promenad, och när vi skulle ta oss över stora vägen så åkte Andreas C förbi och vinkade. Emma frågade vem jag vinkade åt, jag berättade att det var Andreas. Emma frågar mig då om det var han i dem tyska bilen, jag svarar den andra bilen ( tänkte på den som åkte sist), emma säger; jaha den första bilen? Varpå jag säger; Den snygga bilen. Sen så mumlade Emma något om att den var tysk och jag svarade: ja hans pappa jobbar ju i Tyskland. Vi tystnar och Emma blir sedan väldigt shockad över hur hon kunde veta att bilen var tysk enabrt genom att se regestreringskylten susa förbi i några sekunder. Vi har med andra ord hittat Emmas dolda talang.
Den andra Emma som gjorde ett intryck på mig var Emma P. Helt plötsligt berättade hon för mig vem hon skulle gifta sig med. Även fast dom inte var tillsammans nu och hon inte var kär i honom så bara vet hon att dom kommer att gifta sig. Jag vill oxå veta vem jag ska gifta mig med. Men jag har ingen aning.
Hon berättade även att hon kvällen innan höll på att skicka iväg världens kärleksförklaring på sms till en kille hon inte ens är kär i. Det skapade en diskussion och vi konstaterade att saker och ting verkar så mycket smartare på kvällarna när man ligger där ensam i sin säng, men sen när dagen kommer inser man hur dumt det är. Man borde kanske inför mobilförbud efter klockan 20.00 på kvällen. På det viset hade vi ju undvikit alla dessa pinsama fyllesamtal och sms man lyckas åstadkomma på festkvällar.

Ja det var nog bara dom sakerna jag kände att jag behövde ta upp nu för stunden. Btw, jag tror att jag är redo att bli kär i en kille som är kär i mig. Det känns bra, för det är nog roligare så än att jag är kär i en kille som inte är kär i mig.
Fan, nu upptäckte jag att jag har virus på min dator. Bajs.


Det skulle ju bli bra sa du?!

Idag är det som kanske redan bekant den 15 augusti. För exakt ett år sedan bestämde jag mig för att färga mitt hår brunt. Min pojkvän som jag hade då hade önskemål om det. Jag vet inte om det berodde på att jag ändrade hårfärg eller om det var för att Danne dumpade mig 2 dagar senare som gjorde att mitt liv tog en stor vändning. Jag har aldrig haft ett så händelserikt liv som jag hade haft det här året, på gått och ont. Jag hade faktiskt påbörjat en lång årskrönika, tre stycken A4 sidor och då var jag bara framme vid julafton då pappa hade provning om vad som smakade bäst när man ville spetsa glöggen ( för er som inte vet så är det faktiskt rom). Sen var det en tanke som slog mig - Det är för personligt. Jag brukar inte vara rädd för att skriva personliga saker, men det där var så personligt så jag kunde spytt på det. Jag vägrar skriva ett ord till på min gamla årskrönika, den skrämde mig en aning. Istället tänker jag göra ett mindre rolig, mindre personlig lite kortare minnes-någonting.

Jag har några datum här som jag kommer ha svårt att glömma:
17  Augusti -  Danne dumpade mig.
26 Augusti - Jag träffade Jonis för första gången i mit liv
1 September - För den dagen var något alldes speciellt
27 September - Jag & Linnea festade med Frykholm och Wahlis och gick på Harrys.
28 September - Jag var full i skolan pga av spriten vi hade hällt i oss dagen innan.
7 oktober - Parken i Rättvik, jag önskar att jag aldrig hade åkt dit
25 Oktober -  Jag åkte till Bryssel för att hälsa på min Kusin
2 November - Jag och Tammy skjutsade mirre till Arlanda. Jag bröt ihop på Max och vi hade världens mysigaste bilfärd. Ice Alert. Kvällen avslutades väldigt lyckligt.
11 November - Finfesten i Sågmyra och efterfesten då jag, Linnea, Stefan & Dan halkade runt i Bjursås
2 Decemer - Jag och Emma flängde runt på Etage och hade en hel-lyckad utekväll
8 December - Jag fick den där kyssen som jag drömt om sen jag gick i 9an
9 December - Jag och Linnea satt på akuten i 4 timmar och jag fick repris på den där kyssen jag drömt om sen 9an.
25 December - Juldagen = Fest
31 December  - Roligaste nyårsaftonen i mit liv.
3 Januari - Jag hämtade ut min digitalkamera och Linnea fyllde år
20 Januari - För den kvällen var bara så rörig
31 Januari -  Det första Phone me jag gick på. Glömde dock mina skor på förfesten...
23 Februari - Jag gick på toaletten med helt fel person
28 Februari  - Jag ramlade och slog sönder min haka på fyllan
15 Mars - Emma, Maja och jag åkte till Oscar i Uppsala och gick ut på Sthlm's nation
31 Mars - Jag och Emma gick på Hc
4 April -  Den helskruvade Studentkickoffen
29 - 30 April - Sista april i Uppsala.  Behöver jag säga något mer?
11-13 maj - Studentkyrssningen
22 Maj  - Linnea kom hem från Thailand
23 Maj - Fin fika på stan och utgång på etage på kvällen.
26 Maj - Klassfest, katastrofal kväll + Lyckad kväll
4 juni - Mösspåtagningsfest
6 Juni - Nationaldagsfest
8 Juni - Studenten
9 Juni - Studentbalen
10 Juni - Jag och Linnea gick hem i balklänningar och mötte en arme med Orienterare
23 Juni - Dössberget som inte var så kul, men efterfesten var ju bra måste jag säga
19 - 22 Juli  - Min och Majas göteborgsresa

För er som orkade ta er igenom listan, grattis. Eller så kanske jag borde säga förlåt för att jag skrev den. Det blev en hel del datum som jag alltid kommer att komma ihåg, och utöver dom där datumena har vi ju vissa händelser runtomkring där som jag kommer bära med mig i minnet. Jag lärde mig att folk tror på det jag skriver i bloggen (fast dom absolut inte borde göra det) det var ju så att jag råkade skriva att emma drack alkohol på morgorna. Efter det inlägget var det flera stycken som trodde att Emma hade problem med alkohol, förlåt emma.
Dagen emma kastade en halvrutten mandarin i skallen på Albin var inte eller fy skam. Svenska lektionen då maja sa att min väska såg ut som en pung, dagen jag och Maja hade suttit tysta i 2 timmar och maja sa:

igår när jag satt i soffan kom det en bärfis gående. Då slog jag till den så att den flög.
Emma blev förkyld och bestämde sig för att slicka på Albins nycklar. Albin blev mycket upprörd. 
Det hår året som har varit har varit riktigt bra, fast på någotvis kan jag inte släppa tanken på att det här var kanske det värsta året i hela mitt 19 åriga liv. Men det var det bästa året i mitt 19 åriga liv. Jag satt och funderade lite på det där med bästa och värsta, det är så mycket som jag har gjort som har varit det bästa, samtidigt som det värsta jag har gjort. Hur kan det komma sig? Jag vet inte om jag vill fortsätta ha brunt hår eller om jag ska bli blond igen.
Man säger ju att blondiner har det roligare, men jag vet inte det jag. Jag kan helt enkelt inte bestämma mig om jag ska fortsätta med mitt röriga liv i brunt hår eller om jag ska återgå till den lugna vardagen i blond hår. Det visar nog sig snart.


Tjockis javisst!

Igår var det sista dagen på jobbet med Emma. Det var med stor sorg hon lämnade mig kvar där, gav mig en liten knuff och sa borta. Men vi kunde ju inte vara riktigt så macho så att det slutade så, istället så tog vi en lång avskedskram i receptionen. Christer fick oxå en hejdå kram, vare sig han ville eller inte. Jag kommer sakna dom där två. Men kanske träffar jag dom nästa år igen. När jag hade kommit hem var jag i desperat behov av att träffa Balkevalke, men hon var spårlöst försvunnen. Loggade in på msn och fick strålande nyheter - Albin hade kommit hem till lilla lugna söta Falun. Jag tänkte att Linnea borde vara där så trevlig som jag är ringde jag albin
Albin - a det är albin
Malin - Hej det är malin, är Linnea där?
Det är ju trevligt att man frågar hur det är med någon man inte pratat med på så länge. Jag hittade Linnea men hon var ute på sjön, så jag bestämde mig för att ta min långa runda. It's nice. Käkade lite våfflor, gick hem till nea och väntade på att Albin skulle komma dit. Jag måste då säga att det är något speciellt med den där killen.
När vi hade ätit lite vindruvor från växthuset och druckit lite kamomill te så traskade jag hem för att sova. Det fungerade bra. Somnade till och med vid 23.00, nytt rekord!!! Men vad hjälpte det, idag var jag tröttare än någonsin på jobbet. Jag antar att jag har några timmar att sova ikapp. Läste en artikell om att det var ovanligt hög luftfuktighet i sverige och i och med det så led många av sömnbrist. Jahaa, där har vi mitt problem. Så, nu slapp jag fundera på det nå mer. Knuff, bara borta. Efter jobbet så åkte jag hem, började skriva lite på min årskrönika som jag egentligen borde ha börjat på förra veckan, den kan bli lång. Åkte ned på stan med Simon och Maja för att ta en fika på Kopparhatten. Mycket trevligt. När vi sedan var på våran väg hem så möter vi självklart The big bitch. Som vanligt var han fräsh och jag var ofräsh. Tänka sig att man alltid springer in i dom där när man känner sig som äckligast. Åkte hem och skrev vidare på min årskrönika, fast jag hann inte så långt för emma hade bestämt att vi skulle ta en promenad. Det blev en mycket trevlig promenad med skratt när vi kom in på hur emma skulle se ut som en tjockis. För hon ska bli en tjockis när hon åker till australien. Hon ska vara så tjock att hon inte kan gå normalt för benen är för stora. Nu ska jag skriva lite till på min årskrönika innan jag kryper ned i sängen.


Smiley Faces

Jag vill sätta ord på något jag inte riktigt kan sätta ord på. Men jag är så glad och det känns som om mitt liv har tagit samma vänding som min viktkurva ( det vill säga att den går stabilt uppåt). Min lördag var tänkt att innehålla en utgång men eftersom jag var nykter förra helgen så kunde jag lika gärna vara nykter en till helg tänkte jag, speciellt med tanke på min förkylning som jag har dragit på mig. Jag brände en skiva, en blandskiva ( det var mycket länge sen, den senaste jag gjorde fick lixom namnet sälen 07 och det var i mars). Storhandlade på City Gross ( 5 loka för 35 spänn, man kunde knappast tro att det var sant!!!), köra lite bil med sällskap av Enur, Maia, Maja, Felix, Nelly mfl, läsa lite i boken, fjärilar i magen, The ring ( ännu mer fjärilar i magen), Natt bad ( massor av fjärliar i magen med tanke på det mörka vattnet, speciellt efter att ha sett The ring), underbara säng.

Även fast jag bara tog det lugnt och inte var ute och festade så slocknade jag inte föräns kanske 3 -4 någon gång. Men det blir ju sådär när man har någonting att göra i sängen ( jag undrar hur många sömntimmar den där Marian Keyes har snott av mig). Eftersom min klocka inte varit den bästa den senaste veckan så tyckte den att det var dags att ringa klockan 07.00. Ring ring och jag kunde inte somna om. Happ, klockan var på tok för lite för att man skulle kunna göra något vettigt, så jag bestämde mig för att ligga och titta i taket, titta lite till vänster, titta till höger ( det absolut bästa håller att titta åt) när klockan var ca:10 så tyckte jag att det fick duga för att börja göra något av dagen. Så min dag började med andra ord med att titta på Hey Baberiba i 1 timme och 30 minuter. Det var nice. Lagade lite spagetti och köttfärssås ( mackförådet var inte så mycket att hurra över). Kikade mer på Hey Baberiba, Lyssnade på The Killers och tuppade av. Jag måste då säga att dom här två gångerna jag har lyckats somna under det senaste dygnet har varit dom 2 bästa sömnerna på väldigt väldigt länge. Ni vet en sån där sömn som skänker ett lugn som ibland är väldigt svårt att hitta. Vaknade till och tänkte att om jag inte skulle sova innan klockan 10 så kunde jag ju inte ligga och sova mitt på dagen. Tog mig upp ur sängen och pysslade med fina saker som hänga tvätt och diska.

Kärleksfull som jag är har jag även varit väldigt klängig idag, men det är bara mysigt. Pappa grillade och det blev en väldigt lyckad måltid. När maten hade ätits upp så var det jag som kom och tänka på min viktkurva så jag tog med mig syskonen Balkåsen minus Anne på en promenad som varade i 1 timme och 30 minuter i högt tempo.
Nu sitte rjag här ny duschad och känner mig bara glad. kan det vara en liten adrenalin kick från träning som spökar eller är det något helt annat?


Time to sleep?

Jag är makalöst förvånad över hur pigg man kan vara trots att man sover så lite. Den här veckan har sömnen inte alls varit vad den borde ha varit. Fint väder gör det svårt att sova på dagarna och värmen gör att det är svårt att ta en liten powernap på 3 timmar på eftermiddagen. Det kanske inte är så konstigt att jag har fått mig en förkylning.
Igår kväll lyckades jag mot alla odds somna vid 00.00 tiden och det var jag väldigt nöjd över. Det var bara det att 1 timme och 30 minuter senare vaknade jag av en fylleringning utav det positiva slaget. När den var över så hade jag vaknat till liv och kunde inte alls somna. Jag kikade i taket, käkade två bananer, låg och funderade lite på mit liv och kände mig allmänt nöjd. Ca 1 timme senare så kom nästa fyllesamtal ( samma positiva slag), dt uppskattades starkt att jag fick lite sällskap sådär mitt i natten, även fast det bara var via telefonen. Men som våran vän Nelly F sjunger All good things comes to.... så tog ju även det där samtalet slut. Där låg jag bra mycket piggare än innan. Det var nästan så att jag kunde ha gått till jobbet och kikat vad emma hade för sig. Fast sängen var trots allt skön.
Låg och byggde upp en liten fantasibild om att jag var på jobbet och att det var första natten... det gick inte så bra för jag fick en stark lust att spela kort istället. Hmm, jahaa, det får bli en film. Pretty Woman. Det gjorde susen, klockan 5.00 kände jag mig trötter och stängde av filmen för att sedan somna.
Vaknade upp vid 09.00 och var pigg och glad. Donade runt lite här hemma i huset för att sedan bege mig ut på en promenad. Det gjorde gott för min kropp.

för det är trött

Rhodos-förkylningen har verkligen blommat ut och är i det värsta stadiet någonsin tror jag. Men jag genomled min sista arbetsnatt. Trots min förkylning så gick den väldigt bra. Den snabbaste natten på hela veckan och vi spelade inte ens kort lika mycket som vi brukar. Jag vet faktiskt inte riktigt vad vi gjorde bortsett från att vi väntade på tidningen som kom en timme försent. Läste tidningen, varmkörde lite och sen när klockan i sin vanliga tur borde ha varit 02.00 så var den 06.00 och vi kunde glatt traska ut i omklädningsrummet. En utstämpling senare satt jag på min cykel och trampade mig hemmåt. Bytte några ord med mamma som var påväg till jobbet. Självklart kunde jag inte sova idag heller. Vred och vände på mig till klockan 8.00. Vridandet och vändandet fortsatte fram tills jag tog mig ur sängen 13.30. Ja, och va har jag gjort sen?
Lullade runt och var förkyld här hemma fram tills klockan 20.00 då jag och Emma A kom på att vi skulle se på film, så vi klämde två filmer - Shrek 2 & Sorority boys ( den hade absolut ingen handling och bör enbart ses av övertrötta personer). Jag begav mig hemmåt fast först blev det ett stop på jobbet. Det var ju min sista chans att träffa Emma P så det var bara att dra kortet i porten och traska in för att hitta henne sittandes vid en dator. Babblade lite med henne och insåg kanske 10 minuter senare att jag faktiskt kommer att jobba med henne på måndag. ååh nej, pinsamt sa jag och skyndade mig hem. Nu ska jag krypa ned i sängen och sova bort min förkylning.

Förkylningen från helvetet

Ja, eller så är det bara förkylningen från Rhodos som bestämde sig för att utlösas. I måndags måde jag helt okey, fast sen började det att komma krypandes i halsen tills på tisdag natt. Gårdagens natt eller nu imorrse eller när var det egentligen ( det är den stora frågan som alla som jobbar natt ställer sig tror jag) har det varit riktigt jävla drygt.
Och inte har det blivit bättre av att jag har försökt sova, för trots att jag var hur trött som helst på jobbet så tog det mig 1 timme och 50 jävla minuter innan jag kunde somna. Inte nog med det, för att jag vaknade 2 timmar senare och var pigg. Efter det låg jag och vred och vände på mig  i 4 timmar till. Nu sitter jag här, känner att jag kommer att kolappsa vilken stund som helst. Hade det inte varit för att det är så svårt att sjukanmäla sig och för att jag jobbar natt så hade jag nog gjort det.

A drunken night in Dublin

Efter mycket om och men är biljetten bokad - 5 september lyftar flygplanet mig och Linnea till Dublin. Bara så du vet.


Är Slitz min nya bibel eller borde jag egentligen skriva att Stefan Jensen är min nya gud?

Dagen till ära besökte jag fristaden vid gustavstorg. Erikas underbara lägenhet med solskenig balkong.
Linnea blev klippt och berättade om sina äventyr som utspelade sig på våran gårdag. Jag berättade om mina äventyr som inte var så speciella utan höll sig mest inom ramarna för det som anses vara normalt för mig. Det diskuterades hurvida "Våran" innebär mina föräldrars, min och mitt ex's eller kanske rent utav min och min flickväns. I dom diskussionera gäller det att börja använda det centrum i hjärnan som det flesta kvinnor har begåvats med - tolkningscentra. Ett uttmärkt litet tillhåll i hjärnan som mestadels av tiden används helt och hållet åt att tolka allt killar tycker, tänker, säger, skriver och gör. Tråkigt nog så kan det där tolkningscentra ibland slå fel så att det bara smäller om det. Killar är ( som det kanske redan är bekant) inte lika komplicerade som vi tjejer, så när dom säger att det var en bra låt, så menar dom att dom tyckte låten var bra, inte som vi tjejer som menar att den var bra när man är på det humöret, men det kanske är bra om man är ledsen oxå, fast egentligen var den ganska dålig.
Vi kom i alla fall inte fram till något nytt, bara det vi kom fram till innan. Våran, vilkens våran nu än  det är, så spelar det inte så stor roll i det här fallet.
När Linneas hår var kortare och bra mycket fräschare så käkade Erika lax som svettades vitt fett. Men det är nyttigt fett. Erika gillar fiskar som är råa och feta, men även tillagade i ugn. Jag gillar vanligt hedligt farligt fett som sätter sig i mina blodådror och gör så att mitt kolestorolvärde skjuter i höjden. För mig och Linnea fick det bli en varsin pizza. Praktiskt och bra, två måltider för priset av 30 kronor styck. Det är ju faktiskt billigt och bra ( svenskt tänkande jag vet). Vi hade en liten picknig i solen på Erikas stora balkong och av någon anledning så kom vi till "Malin kommer bli författare"-punkten. Jag slog näven i bordet och klämde fram att här ska det inte skrivas någon bok, jag ska arbeta för slitz. Moore skulle oxå fungera bra. Jag och mina vänner är faktiskt inga sådana dära tjejer som sitter och beklagar oss över dom halvnakna tjejerna som viker ut sig i tidningarna. Vi tar inte någon direkt ställning utan tycker mest att dom får väll göra som du vill. ( Okey, dom dagarna självförtroendet är på botten och pms'et skjuter i toppen så hatar vi slitz-utvikningstjejerna, högt, mycket och länge). Men idag hade vi inget emot dom. Istället snackade vi om hur roliga dessa tidningar är och hur mycket intressant fakta man får reda på ( Visste ni att från och med första dejten --> att man får tjejen i säng tar det i genomsnitt 7 timmar, så tänk på det när en kille föreslår en heldagsdejt, han vill antagligen bara ha dig i säng, med god marginal). Vi höll nästan på att springa ned till tobaksaffären på hörnet där Dalarnas billigaste snus säljs enbart för att inhandla en Slits, Moore eller Café vad som helst för att ha lite högläsning. Den svenska mentaliteten slog oss och vi blev på tok för snåla för att inhandla en tidning. Varför köpa en tidning när man kan läsa den på internet?
Teknikern, som i det här fallet var jag, sprang in för att slita ur sladdarna ur Erika's dator, placerade den framför mig på filten och knapprade in dom magiska boktäverna http://www.slitz.se
Vi hittade en viss Stefan Jensen, han hade skrivit en artikell om Love Hurts. Den var mycket underhållande och min högläsning avbrytas för att egna små anekdoter behövde trängas in.  I och med allt läsande gjordes Erika's hjärna sig påmind om 2 böcker hon hade köpt - Uppdraget & Bibeln.
Uppdraget ska jag för övrigt införskaffa mig själv. Det är en mycket praktisk bok som ger en ett uppdrag om dagen som man ska fullfölja. Vardagen kommer ta nya vändningar och allt kommer bli lite mer roligt. Uppdragen var allt från att gå till en affär i pyamas, osminkad i stövlar och köpa gurka och vasselin till att korsa den närmsta vägen så fort en människa sökte ögonkontakt med en. Den andra boken,Bibeln, var en kompisbok för lite vuxnare människor ( som jag har börjat räkna mig själv till). I den lilla boken kom dom mest omfattande grejerna fram och det hela kretsade för det mesta kring sex. Jag hade dock väldigt svårt att fylla i saker som Konstigaste stället du har haft sex på och den konstigaste sexupplevelsen. Ja menar, jag har ju svårt att bara ta mig ur sängen.  Jag tror jag satt och stirrade ned i boken en timme innan jag hade fyllt i mina 3 sidor om mig själv. Jag gillar att prata om mig själv, men att svara på frågor om mig själv är lite för svårt för mig. När jag var klar med det svåra uppdraget var det Linnea's tur att svettas med bibeln. Själv stod jag och läste små artiklar om sex skrivet av min nya idol - Stefan Jensen. Härmed lämnar jag er för att viga min lördagskväll åt något helt annat än att skriva blogg, umgås med Linnéa.


Prio 10

Fredag. Det var ju trevligt att någon bestämde att det skulle komma en till fredag bara sådär. Veckorna går så fort nu för tiden att det känns som om det är fredag + lördag hela tiden. Kanske är det bara så att jag har tur som känner så. Måndagar och tisdagar finns inte ens i min lilla värld. Men idag är det iaf fredag. Jag började morgonen med att kila över till Linnea för att babbla lite granna. Väldigt lite, i 10 minuter faktiskt bara.
Sen så tänkte jag att otis ska inte behöva sova sådär överdrivet länge när han jobbar natt + att han var i rättvik och söp till kanske 4 igår. 11.00 är den idealiska tiden att gå upp, tyckte jag.
Eftersom jag är en av källvikens lataste människor så tog jag bilen hem till honom ( för er som inte vet, det är inte ens en kilometer hem till honom), sa godmorgon och krävde att få kika på simpssons filmen.
Kikade på filmen, som faktiskt var bra. Den var varken över eller under mina förväntningar så det var ju bra. Tog bilen hem iegn, lagade lite hamburhare och sen kom Linnea över för att låna och prova lite kläder.
Hon hade en viktig grej att göra. En viktig grej som för med sig saker som att spotta, kladda & hälla ut te.
Hur hon nu lyckades med sin lilla grej återstår nu bara att se. Med tanke på att jag inte har hört något på snart 4a timmar så kan det ju ha gått bra, eller åt helvete. det vet man faktiskt aldrig. Eller så har det inte gått något alls, för Linnea ringer ju alltid när något gått bra och när något gått dåligt. Hmm. spännande, eller inte alls.
Jag däremot, jag sitter här på jobbet och insåg för en stund sedan att jag är svart i hela annsiktet. Yes, har man arbetat så ska det faktiskt synas.nu är det bara 1 timme och 39 minuter kvar tills jag får åka hem. wi!


Med alkohol i sinnet

Ja, det hela började i tisdags.
Jag hade sett fram emot att ta en lugn kväll med Tammy och Erkz, men det sket sig helt enkelt. Istället fick jag mig en lugn kväll med Simon (!!!) och Linnea. Linnea hade i sin ensamhet bakat, inte bara en, utan 2 kladdkakor i hopp om att hon skulle ha någon kompis som ville komma förbi och äta kladdkaka. Som tur är för henne så hade hon 2 kompisar som kom förbi, bara sådär på en tisdagskväll.
När jag, Linnea och Simon sitter i neas kök och äter så ringer det helt oväntat på min mobil. Samtalet var från en förfriskad Mattias -> Otis som hade blivit övergiven av sina två vänner. Han ansåg att det var ganska så tråkigt och när han hörde att vi käkade kladdkaka och glass hemma hos linnea tog det bara 8 minuter innan han stod i Linneas hall ( jag tror aldrig någon full människa har klarat av sträckan slussen -> Källviken på 8 minuter). Otis hade tydligen ätit av Linneas kladdkaka förut ( när var det stora frågan vi alla andra nyktra i köket funderade på, fick tyvärr inget svar). Otis var mycket lycklig över att Linnea hade bakat en så god kladdkaka, och att man till och med  fick glass till. Han var så glad att han låtsades att han kom ifrån Landskrona och började prata därefter i 30 minuter. 6 + 8 är fjorton. Paintball drömmar och kik i kylskåp. Men du har ju bara 3 ägg!!! Nej 6 ägg hade du, det var bara dubbelt så många. När han hade tröttnat på att rota igenom Linneas kylskåp ( Ni har ju hur mycket bollnäsfil som helst, är ni dumma i huvudet? Det är ju det äckligaste som finns!) så bestämde han sig för att förhöra mig om den där filmen jag tänker spela in i smedjebacken om killen som  vill bli trummis. Ja ni vet den där, han får hjälp av en hemlös person som har den rätta viljan. Då blev jag utnämnd till dum i huvudet fr att jag visste allt om filmen jag tänkte göra.  När klockan var slagen 00,30 så var det dags att hämta min mamma som även hon hade fått lite alkohol i kroppen tror jag. Hon hade varit i rättvik och flängt runt bland alla raggare och bilar.
Stoppade om mamma i sängen ( nej det gjrode jag inte alls, men jag tog ned hennes cykel och ställde den i garaget), sen kröp jag ned i min säng och sov gott.

På onsdagen så skjutsade jag maja lite granna för att sedan åka till jobbet. Hade nada på jobebt att göra, men jag vann i Chicago och var överlycklig för det. Man kan nästan säga att jag vann 2 gånger ( andreas fick 4-tal när jag hade 45 poäng). När jag var allmänt nöjd lver mig själv kom Linnea förbi jobbet. Hon satt på ena sidan stängslet och jag på andra. Hon med Te och jag med Latte. Det var myspys. Sen åket jag med racer sparkcykeln bort till Otis för att kika om han hade något vettigt för sig. Det hade han. Så jag läste lite Moore. Skandal-tidning utan dess like. Ullrika slog ju linda ( eller vad dom nu hette, blonda var dom iaf) i duellen. Skandal. ja.
Linnea hade innan tagit med sig mitt smink så jag sa hejdå till Otis och ägnade min tid åt att stå på världens minsta toalett och sminka mig. Det gick ganska bra tror jag för sen när Oskar kom till jobbet så såg han att något var annorlunda med mig. 
Men, har du örhängen malin ( Ja oskar, det har jag alltid)
Men du brukar väll inte ha sådana som hänger? ( Jo oskar, jag har alltid dom här örhängena)
Har du klippt dig då? ( Nej oskar, jag har satt upp håret, sminkat mig och donat för jag ska ut ikväll)
Aaaahaa på det viset.
Sen satt jag och snackade med han innan det var dags för mig att springa hem för att duscha, sno sprit och dricka lite. 23.00 var spriten snodd och jag var nyduschad och påklädd ( ganska bra att klara av det där på 15 minuter). Jag traskade över till Linnea och förfestade i 30 minuter innan hon skjutsade mig till stan. 
Inväntade mina arbetskompisar innan vi kunde kila in på Etage. Jag drack mycket cider, trängde mig oerhört mycket i toalettkön ( förlåt), dansade, minglade lite, skröt om min vinst i chicago för ericsson-killana, tappade bort alla och slutligen så trängde jag mig i gaderoben ( förlåt!!). Sen ställde jag mig utanför och väntade, jag visste inte riktigt vad jag väntade på. men jag tror det var Linnea eller emma eller tammy eller någon. Det var inte så kul för det gick så segt för den jag väntade på. Så jag bestämde mig för att fylle-ringa lite. Det är aldrig helt fel. Sagt och gjort.
Under samtalets gång så insåg jag att jag faktiskt inte väntade på någon.. Pinsamt. Otis kom och sa att det var dags för oss att åka hem nu. aaaah, Linnea kommer och hämtar oss så jag glatt.
När Linnea inte hade kommit efter 20 minuter frågade otis mig ( som fortfarande babblade i telefonen) vart Linnea var. Då berättade jag glatt för honom att jag inte hade ringt henne än men att han kunde göra det. Det var inte så populärt kan jag lova er, men det fungerade för då kom Linnea och jag kunde krypa ned i min säng och dreggla lite till Damien rice & Death Cab for cutie. Så är det bara. 

RSS 2.0