Home sweet home.

Nu är det dags att uppdatera bloggen från min dator. från MIN dator. Det var sjukt länge sen jag gjorde det. Så länge sen att tangentbordet inte känns lite lugnande mot mina fingrar som det gjorde en gång i tiden. Men vad gör man när ens egen dator har börjat motarbeta en själv. Den vill inte spela upp Filip och Fredriks " Sommar" i P1, att kika på klipp på youtube är blott en dröm, på facebook kan man bara läsa vad folk skriver till mig.. men inte svara. Ljudkortet bestämmer sig ibland för att inte vara tillgängligt, varje gång folk lägger upp saker i delade mapparna på datorn så hakar den upp sig. Listan skulle kunna bli lång på saker som krånglar med min dator. Jag förstår inte varför den har gett upp. Jag ska oxå ge upp. Jag ska ge upp dig. Killar bara ljuger, så sant som det är sagt.

Hejdå Tammy

Igår var det dags för Tammy's hejdå fest som blev en mycket trevlig tillställning. Vi var ett helt gäng som samlade oss i Tammy's kök för att spraka igång kvällen. Tammy gjorde det smidigt genom att förstöra hennes kök. nej det gjorde hon inte, men det lät nästan som det när hon skulle fram med mixern och alla grejer. Hon och mirre hade nämligen dukat upp med alla möjliga sorters goda spritflaskor så att dom kunde dricka 1 klassiga drinkar. Själv nöjde jag mig med aqua tini, kvällen till ära. Det ramlade in mer folk och vi slog oss ned i sofforna. Jag drabbades av ett hysteriskt skrattanfall när jag skulle gå på toaletten. Det fortsatte när jag träffade tammy på altanen, när jag blev skrämd av emma och nästa gång jag skulle gå ut till altanen och snubblade på en sladd. Det är nästan så att jag har träningsvärk i magen av allt skrattande. Efter att alla fått i sig lite alkohol så började vi att leka "Djurleken". Jag var Ko (händer vid huvudet och låta muu). Djurleken fungerade väldigt bra tills alla fick i sig mera alkohol och ingen hängde med i svängarna. Då övergick vi till att spela ölspel med kortlek men la även ned det efter ett tag när folket började få slut på dricka. Gray hade med sig Twister från England som jag ägde totalt i. Jag var mycket nöjd. Mirre var helt klart sämst och Tammy var väll inte heller någon stjärna precis haha.
Klockan tio traskade vi iväg till bussen.

Emma stoppade upp sitt Lipsyl i näsan för hon hade skavsår
strax därefter lånade Tammy hennes lipsyl.

Vi sjöng lite glada sånger och skyndade oss in på etage för att hinna med Happy Hour ( fick självklart lov att sjunga lite på "Happy Hour" med Tammy på vägen till etage). Vi slängde in jackorna i gaderoben och skyndade oss till baren. Hmm så mycket Happy Hour var det väll inte.. det var bara lite smånedsatt pris. Vi dansade på lilla dansgolvet men när det kom en dålig låt tyckte jag att vi skulle byta till det stora. Jag ocg Isabell tog täten och tokdansade in på det stora tomma dansgolvet för att några sekunder senare inse att vi faktiskt saknade resten av våran grupp. Vi kände oss lite halvdumma och sprang iväg för att hitta dom andra. När vi var några stycken kunde vi dra igång dansgolvet och innan vi riktigt visste ordet av det hade Etage fyllt med massor av människor.
Jag babblade på och var med om mycket konstiga saker. Ett toalettbråk bland annat där jag blev indragen på en toalett av 2 tjejer som bråkade. Jag avstyrde deras lilla bråk när jag tyckte att det blev för våldsamt genom att säga: ursäkta, men från det ena till det andra, vilka fina örhängen du har.
Det lilla meningen gjorde susen och alla blev vänner igen och jag kunde traska ut på dansgolvet utan en skroma för att dansa vidare. hamnade i en ny situation och lärde mig ett nytt uttryck. Fast det var inte så kul så jag kände att det var nog dags att bege mig utåt från händelsernas centrum - etage.
det var världens längsta kö men ut kom jag och Majsan tillsist. Hon försökte tvinga med mig på engelska för att ta en sista cider för kvällen. Jag avböjde. Istället fylleringde jag lite. Det är nog min nya grej.
Hittade isabell som hängde med Daniel och Albin. Vi gick och käkade lite. Jag ville ha en cheeseburgare men mitt kort ville itne fungera ( jag trodde att det var slut på pengar.. det är ju fint, att man har så lite pengar på kortet när det är löningshelg så man inte ens har råd att köpa en cheeseburgare) men emma räddade mig med sitt fungerande kort. Efter det träffade jag och isabell på Per som sedan såg till att vi kom hem i en taxi.
Det var helt klart en lyckad kväll, bortsett från dramatiken.

You know what i need

idag vaknade jag upp på helt fel sida. Absolut fel sida. jag hade mer än gärna vaknat upp på absolut rätt sida med en flaska absolut bredvid mig. Hade det kunnat bli en mer absolut rätt sida då? nej det tror jag faktiskt inte. Av någon konstig anledning som jag absolut inte kan komma på så känns mitt hjärta utrivet. Det är dock ingen som har hoppat, stampat och klöst på det än. Men det är bara inte där. För att komma på andra tankar så åke jag till stan med Linnéa och var smakråd för hon shoppade. Vi hittade allt och lite till på en affär. Helt suveränt. Det enda jag ville ha under dagen var en T-shirt från Jc för dom ligger så skönt mot kroppen. Fick jag det? nej! Vi träffade en glad Jonis på Kicks. Han shoppade tjejparfym för han är en romantiker och har en flickvän. Jag blev lite bitter för att inte jag var tillsammans med honom och fick parfym. Då berättade Jonis för mig att jag faktiskt hade haft chansen med tackat helt kallhjärtat nej. Jag undrar när chansen om ett förhållande var samma sak som " Malin ska vi ha sex?" lite skämtsamt på fyllan. Det kanske är så romantiska killar framför frierier. Ikväll får jag väll hålla öronen öppna så jag inte missar min prins. En prins ska jag träffa ikväll. det känner jag på mig.
Efter att ha varit lite halv ledsen så kom jag hem. Här väntade mig en överaskning som faktiskt är påväg att vända om hela mitt humör till det absolut bästa. Tammy har fått ned Felix nya skiva och hon delar med sig den till mig. Hur kunde hon veta att jag var i starkt behov av något sånt just nu?! Jätte bra. Nu sitter jag och lyssnar och allt börjar känns bättre... och jag tror inte det är mitt hjärta så har blivit utrivet.. jag tror bara att det har slutat att göra ont, för när jag ägnar några tankar åt det så inser jag att jag har inte haft ont i hjärtat hela dagen.

under det här inlägget användes ordet " Absolut" 6 gånger...

all good things come to an end

först läste jag på tammy's blogg. Sen läste jag på Emma's blogg. sen läste jag på min blogg. sen insåg jag att maja inte har någon blogg, men hade hon haft en så hade det säkert stått om att hon skulle åka iväg ( det ska hon faktiskt göra). jag fick lite magknip nu när jag insåg att jag inte kommer bo med någon av mina vänner. vi kommer splittras upp. För första gången i mitt liv ska jag stå på egna ben. mina ben... mina otränade ben. Jag har varit så naiv att jag trott att jag har stått på mina egna ben sen jag blev singel. Rackarns vad fel jag hade. Jag har inte stått på mina ben, jag har ju haft vänner som agerat som rullstolar åt mig. eller kryckor. fast det är ju klart... någon gång är det  väll dags för mig att bli vuxen.


2 for 1 is never good

Igår var jag inte svårövertalad. Sarah skrev på skojj till mig och frågade om inte jag skulle med på Harry's. 5 sekunder senare had ejag fixat ett litet förråd i form av öl och plockat fram min nya klänning ur gaderoben. Det vore faktiskt en synd att låta den stanna hemma en onsdag. En och en halvtimme senare påbörjade jag min 10 minuterspromenad till kvarnberget ( som visade sig bli en 30 min promenad). Vi spelade något ölspel och det delades ut klunkar till höger och vänster. Det trillade även ned en shot i magen på mig... motivationen var att det var bra för min hals som är så kass. Vi spelade hmm, fan vad heter det spelet nu igen... man ritar och lagkamraten gissar. Jag och Sarah ägde totalt och tog hem storvinsten. Sen spelade vi det där ölspelet där man hittar på regler och har tummar på borden och dricker och har sig. Mycket givande. Lite mer shot på det och sen kom emma och hämtade oss. Vi traskade in på Harrys och där var det två för en... det bådar inte så gott. Det blev en hel del cider kan jag lova er. Harry's bjöd på trubadur och ingen dans. Jag skulle inte till Etage men jag var ju bara så sugen på att dansa så jag hamnade där endå. Maja med. Sarah var duktig och traskade hem.

Inne på Etage slank det ned lite mer cider och jag tyckte det var en bra idé att fylleringa och skälla ut. Maja höll med ( hon vågade väll inte göra så mycket annat eftersom jag hade praktiskt taget redan bestämt mig för att ringa). Visst ringde jag och inledde samtalet väldigt fint med att berätta att jag var arg. Jag berättade varför och fick svar jag ville ha. Men jag är ju inte så mycket för det där med att skälla ut folk på telefonen så jag började istället babbla om allt från mitt jobb i sälen till hur duktig jag är på att laga mat. Väldigt bra jobbat. Det fyllesnöjjet drog bara 80 kronor från mobilen. När jag hade lagt ned det där med telefoner så hittade jag och Majsan Hans och Prim. Prim var lite ledsen för att jag inte hade min andra klänning på mig. Jag berättade att jag tyckte att min klänning jag hade på mig igår var minst lika söt. Han höll med om att den var söt men att den andra var sötare. jag har ingen aning om hur länge vi stod och babblade på angående min söta klänning. Sen traskade vi in mot baren. Jag tappade min snusdosa, men det insåg jag inte föräns jag såg den ligga uppdelad i 3 delar runt om kring baren. Typiskt!
När klockan var halv två tyckte hans att det passade sig bra med att bjuda oss alla på en varsin Jäger.  Jäger slog slint på mig och jag kommer inte ihåg hur jag tog mig ut från etage ( bara att jag var jätte lycklig när jag lämnade in min lapp i gaderoben) jag kommer ihåg att jag hittar en gurka på min cheeseburgare ( jag blev ledsen för jag trodde att dom hade slutat med det) en viss fråga bakom kristineskolan, ett pingisbord och en boll på golvet. Sängen.

idag vaknade jag upp och hade panik för att jag hade tappat bort majsan. Jag hade faktiskt lovat Majsan att vi skulle gå hem tillsammans och att jag skulle sova med henne. Lyckligtsvis visade det sig att jag faktiskt hade gått hem med maja och sovit med maja. Tack och lov. När vi hade samlat våra krafter så tog Jag, Hans & Prim oss ned på American Pizza place och skulle käka lite bufé. Jag fick i mig 2 bitar sen var jag mätt. Men det var det ju lått värt.
Jag trampade mig hemmåt på min cykel och sen bänkade jag mig framför datorn. precis så som det ska vara.


är det rutigt?

Igår skrev jag om att jag skulle köpa en fin klänning. En klänning som jag skulle ge rikligt med kärlek, som jag skulle få rikligt med kärlek av. När jag väl hade tagit mig till Lindex, hittat klänningen jag hade tänkt köpa så såg jag en annan klänning hänga där till höger om mig. Den klänningen var grårutig. Det var en så vacker skapelse att jag helt glömde bort mitt ursprungliga mål. men lika glad är jag för det för nu har jag en söt rutig klänning attr ha i Sälen i vinter.


do it

Igår lyckades jag imponera grymt mycket på en full person bara för att jag pratade dalmål. Det var ju så gulligt. Dagar som gårdagen gör ju att man kan tacka för att man är född och uppvuxen i dalarna och att man har föräldrar från dalarna och resten av släkten bakåt i tiden från dalarna. Med den bakgrundne kan jag nog inte göra så mycket annat än att snacka dalmål. Jag blev dock lite paff när jag fick 2 fyllesamtal på en kväll, speciellt med tanke på att det råkade vara måndag. men jag klagar inte, jag tycker att det var riktigt roligt.  Tack.
Ja, vad händer mer i min vardag? Jag sitter och väntar på frierier från någon kille. men det händer ingenting. Det händer så lite att jag inte har fått ett sms eller mail eller dylikt. Anledningen till att jag väntar på frierier är  inte för att jag råkar ha någon som skulle kunna fria utan den verkliga anledningen är att jag har nog aldrig haft så mycket otur i spel som jag hade idag.Helt otroligt vad dåligt det gick. Otur i spel, tur i kärlek. Giv mig kärlek.
Fast om ingen kille tänker erbjuda mig kärlek så tänker jag köpa en ny klänning imorgon, om den finns kvar. Den kan få ge mig kärlek. jag kan ge den kärlek. Vi kan älska varandra.


Ett jobb i Sälen

Sådär ja, nu är funderingarna angående min vinter över. För 30 minuter sedan stod det klart att jag hade en heltidstjänst som väntade mig uppe i sälen. Det hela började i fredags när jag på fyllan sökte jobb av Jonas. Jätte bra grej att söka jobb på fyllan tyckte han. inte. men jag lovade att slå han en signal på måndagen för att bevisa att jag verkligen ville ha jobb och att det inte var en fylle grej. sagt och gjort. Jag ringde Jonas och babblade på lite. Han skulle höra av sig senare i veckan då han kikat hur det såg ut uppe i Sälen och om han behövde någon överhuvudtaget. 1 Timme senare ringer min mobil och det är en Maria från sälen som frågar om jag är intrsserad av ett jobb. Självklart var jag det, för vid det här laget hade jag verkligen bestämt mig för att dra till sälen om jag fick ett jobb. Maria sa att hon hade en kollega i Falun som jag kunde träffa på arbetsintervju. Hon berättar vem det är och det var ju självklart Jonas.  3 timmar senare sitter jag på arbetsintervju med Jonas. Helt klart den mest avslappnande arbetsintervjun jag har varit med om. Jag vet inte om det var för min söta klänning jag hade på fredags, för att jag är gammal gymnast eller för att jag gjorde bra ifrån mig på arbetsintervjun, men jobb fick jag på en gång. Nu är min vinter säkrad. Det kommer gå så lätt, dom fixar boende och jag kommer få äta resturangmat varje dag. Suveränt.


image104

Thursday

Nu lär jag nästan skriva en lite update i min blogg för gårdagen bjöd på många spännande ting.
Dagen började helt sonika med att mina gröna jättemjuka byxor var spårlöst försvunna. Bara borta. Jag hade verkligen velat ha dom på mig, men nej. Jag fick inte. dom fanns inte. Jag tog på mig mina mjuka trikåer och kilade iväg till Temple of art där jag tillbringade 2 timmar på en brits och fick min tatuering på kroppen.
Nöjd och glad skuttade jag därifrån för att åka hem och kika på lost och ladda upp för en Road trip til Karlstad.
Det var den andra roadtripen dit på bara ett år som enbart innebar att åka dit och sen hem igen.
I bilen ( som kördes av ingen annan än Tammy) på vägen dit så bokade jag ocg min kusin en varsin biljett till Barcelona. Sweet! Så om inget kommer ivägen  den 31 januari så kommer jag åka till Barcelona med ett helt gäng ungdommar för att enbart uppnå vårat mål som är Festa och ha roligt. Hoppas bara att jag kan åka då men det visar sig helt enkelt. Nästa spännande händelse, som inte var så rolig var när någon hade kört på ett rådjur som inte var riktigt dött som låg och sprattlade på vägen. Det tog väldigt hårt på Tammy medans jag var ganska glad för att det inte var vi som hade kört på det och behövde stanna för att slå ihjäl denna söta varelse. Sen hände det inte så mycket mer spännande på vägen dit. Vi kom fram utan att ha kört fel en enda gång. Hittade en snor dyr pizzeri för att sedan hitta en annan pizzeria med behagliga priser. fast sen börjad eju bekymmrerna när vi skulle hitta en busstation det inte finns skyltar till när det är jätte mörkt ute. Efter någon felkörning sådär så lyckades vi köra in på busterminalen. Där alla bussar parkerade och där taxi bilarna fick åka. Där ställde vi oss och sen tjuvkörde vi ut från den för att ta oss till Mc donken som var konstigt. Erkz fick lite mat i sig och sen styrde jag bilen hemmåt mot ljuva falun. På hemfärden hände det inte så mycket spännande saker. Men jag och Tammy roade oss kungligt med att prata jätte mycket dålmål och säga fraser som " Ska du ner på samhället?""Har ni fått nån fart på toaletten än då?" "Måste ni inte ned på samhället för att fixa toaletten" Osv. det var kul. Erkz förstod ingenting men vi hade roligt ändå..

Looking for some arm candy

and maybe a job

kan vi inte vara arbetsbefriade tillsammans?

Tänk vad roligt det hade varit om alla mina vänner var arbetsbefirade precis som mig. man hade kunnat göra så mycket roligt på dagarna.... bowla.bada på aqua nova.spela backgammon.dricka kaffe.simma. äsch inte tusan vet jag.. men bara umgås lite med några hade ju varit helt fantastiskt kul. sen har vi min Majsan som faktiskt är arbetsbefriad som mig, men hon är det i Gävle av alla ställen. Vad i hela friden gör hon där när hon kan vara här?
Jag saknar maja nu. Maja, kom hem.


Planerarn

Jag är asbra på det här med att komma på bra idéer.
I samma veva som mamma tröck ned min åka tillbaka till Dublin plan så byttes den ut till en annan lovande plan. Sälen 08. Alltså Sälen 2008, inte något stockholmssälen här inte. Så under hösten har jag haft planer
Flytta till Dublin ( åkte hem efter en vecka)
Flytta till Oslo ( åkte hem efter en vecka)
åka till Falun ( ja det gick bra)
Flytta till Oslo ( det sket sig)
Flytta till Göteborg ( jag sökte 2 lägenheter som 900 andra oxå sökte)
Flytta till Dublin ( sökte massa rum men mamma motarbetade)

Sen imorrse stod jag i duschen och funderade... Sälen...Ja det hade varit roligt.. fast Tammy vill nog inte dit..
Sen nu ikväll kommer tammy med det geniala förslaget: Malin, ska inte vi flytta till sälen?
Nu har karusellen börjat snurra och vi söker jobb i Sälen.

Motarbetande mamma

Igår kväll kom mamma på en spännande idé som verkligen skulle göra mitt liv mycket mer problematiskt. Hon bestämde sig helt sonika för att motarbeta mig, mina tankar, ideér och planer. Det gjorde hon genom att komma in rummet och fråga mig; Hur har du och Tammy tänkt nu då?
Jag säger jätte glatt, vi ska flytta till Dublin. Mamma berättar för mig att det är en dum idé och att hon tycker att jag ska vänta tills jag är 20 med att flytta dit. Som om det skulle vara någon skillnad på att flytta dit när jag är 20 ( vilket är om 8a månader). Hon tycker att det är för oplanerat att bara dra dit. Jaha, hur ska man göra då? Man kan inte vara på en arbetsintervju i Dublin samtidigt som man bor  i Falun och det är fullständigt omöjligt att kolla lägenheter i Dublin om man sitter i Falun. Istället tycker hon att jag och Tammy ska flytta till Oslo (som jag egentligen inte vill flytta till).  men som om det är mer planerat med en flytt till Oslo?! Det är exakt samma sak där, bara det att jag har 3 intervjuer på g om jag kommer dit. Men vi har fortfarande ingenstans att bo.
sen kommer hon med den mest dumma idén som hon har klämt ur sig hela dagen. Att vi kan söka jobb i Falun, spara pengar och sen dra iväg. För mig hade det fungerat men hon tänker för kort. Jag och Tammy ska någonstans tillsammans och nu är det så att Tammy har sagt upp sig från sitt jobb för att vi ska åka iväg. Måste hon då börja om från början och söka ett nytt jobb i falun då?! Och föresten har vi inte heller någonstans att bo i falun för att det råder brist på lägenheter här. Jag vill absolut inte bo hemma. så just nu är allt bara jävla skit. Jag ska gå till banken och fixa ett visa kort eller liknande så man kan köpa sina egna flygbiljetter och sen så om ingenting löser sig så är det bara att ta ett flyg dit jag vill och stanna där.

Har du ätit jordnötter idag?

Igår blev det verkligen en helkväll.
Gänget; Linnea, Kusin Karin, Bror Martin och Kilas den store drog hem till Höggravida Mallan på förfest. Eller egentligen var det hennes mamma som faktiskt hade förfesten. Jag hade med mig en gammal vän - Tyskt lantvin. Karin hade med sig mycket finare vin ( men jag tycker fortfarande att mitt är charmigt gott). det dracks, det tog kort och det planerades en resa till Barcelona. Tiden rann iväg på tok för fort och helt plötsligt stod vi nere på stan. Vi tog ut pengar och tog oss in på Harry's. Med lite vilja så går allt.  Inne på Harry's var det mycket folk och det blev mycket dricka. Jag träffade på Johan: Har du ätit jordnötter idag? Hur fan kunde killen veta om det? Jag var ärlig och la fram sanningen. Då kunde inte vi hångla för då kunde han dö.. då tyckte jag att han skulle vara snäll mot mig för annars skulle jag hångla med honom. Vi drack lite och dansade runt lite. Linnéa gik och pratade med en kille som on trodde var en annan kille. Killen som hon trodde att det var råkade vara på etage och inte harrys.
När klocken var två så tog musiken slut och dansagolvet tömdes och alla människor hamnade i jackkön. Av någon anledning så gick den kön jätte snabbt och jag hade kvar min lapp. woow. rekord. två lördagar i rad.

Traskade ned på mcdonken och köpte ett lager med cheeseburgare. Eller egentligen bara 2 och 2 naturella. Min cheeseburgare gav jag bort, käkade upp eller käkade någon annan upp. Jag har bara ett minne av den första tuggan och att det inte fanns någon gurka. Jag tappade bort mig med jag blev hittad. Sen blev det mycket virrande runt innan jag,johan och jonas hoppade in i en taxi hem till källviken. I taxin så får johan flirta in sig hos Tammy som flyr från ett mörkt rum och in i en taxi till Källviken. Hon knackar på och hon kommer in. Johan blir löjligt glad och hoppar runt som en liten flicka. Sen snor vi en varsin öl av pappa och sätter oss i mitt rum. Jonas somnar gott i min säng och låter oss lite mer sociala efterfesta lite. Johan tyckte mina pyamasbyxor var löjligt roliga. Tammy hamnade på golvet som vanligt. Jag hade ju inget bord hon kunde ligga under. Och från tomma intet utbrister jag, högt och överlyckligt: Johan! Har du sett mitt nya backgammon?!?!
Där var det dags att säga godnatt.

Betnér

Kom precis hem från "ingenting är heligt" showen med Magnus Betnér.
Jag kan inte riktigt finna rätt ord för att ge hans framträdande rättvisa. Men det var riktigt jävla bra och om ni har chansen så borde ni se det! Lägg hellere ned 250 kronor på att titta på en snygg kille som har bra funderingar, tankar och åsikter än att supa er fulla på Tex Etage. Hur mycket får man ut på en kväll på etage, egentligen?
Den här kvällen fick jag ut väldigt mycket av känns det som. Om inte annat så är det något kul att tänka på och skratta lite för mig själv när jag har tråkigt.
För övrigt skakade jag och Tammy hand på Dublin idag. Fy fan vad bra det kommer att bli!

is it guinness time?

Tammy skrev på skämt i tisdags på msn att vi kanske skulle kunna flytta till Dublin. Det skulle kvinnan ha aldrig gjort för att innan jag visste ordet av det var det mitt hjärta som slog i 120 och jag hade under loppet av några skeunder fått upp sidorna som både Daft och Jobs. Tankarna i mitt huvud började virvla runt och jag insåg att Tammy's Dublin idé faktiskt var bra. Vi bestämde oss för att Onsdagskvällen skulle bli kvällen vi skulle ha ett krismöte. Krismöte. Ni hör hur seriöst det låter?
När klockan var slagen 21.35 ramlade Tammy in i vårat hus ( jag var i full gång med att riva upp gamla sår och skriva in gamla sms i min sms-dagbok). Vi började kirsmötet med att upptäcka att Tammy hade köpt chips. Perfekt till ett krismöte, eller till backgammonspel. Vårat val hamnade på backgammon. Vi spelade lite, sen insåg vi att vi behövde coca cola. Om vi åkte skulle vi hinna till City Gross. Men, nu var det så att vi var hemma hos mig. Jag kunde stolt vis aupp Tammy vårat lila förråd av 25 chockladkakor och lite coca cola. Vi plockade på oss det vi ville ha och slog oss ned i min säng med Backgammon för att frossa. Efter en stunds frossande frågade jag Tammy: Såg du vad mycket jobb det finns i Dublin. Ja det hade kvinnan mycket riktigt sett.
Vi började att skriva upp listor  ( om lucy skulle läsa det här skulle hon ha börjat garva och tänkte " har inte malin släppt det där med listor än?!") över för och nackdelar med olika ställen att bo på.
Här nedför ser ni hur det gick:

DUBLIN
+
Vi lär oss prata bättre Engelska
+ Lätt att få jobb
+ Bra uteliv
+ 18 år på sprit i affärerna
+ Vi kommer vara snyggare än dom flesta
+ Billig kollektivtrafik
+ Kollektivboende
+ VIP behandling
+ Snygga kläder
+ Billiga och snygga underkläder
+ Starbucks x2
+ Fin omgivning
+ Platt-tång på krogen
+ Ej systembolag
+ Billigt att åka hem
+ Man får dricka på söndagarna
 
- Dyra hyror
- Bristvara på snygga killar
- Kollektivboende
- Vädret
- inte så mycket bra mat
- Dyr tobak
- Finns inge snus
OSLO
+ Erkz ( om inte han lämnar Oslo)
+ Bra lön
+ Fin stad
+ Stor stad
+ trevliga människor

- Dyra hyror
- Dyr mat
- Dyr sprit
- Dyr Tobak
- Dyrt att gå ut
- Alla svenska
- Alla från Falun

Ungefär där slutade vi med att skriva upp fler allternativ och istället söka boende i Dublin. Dublin hade många fler fördelar än Oslo. Fast, nu är ju inget helt bestämt och Tammy har 2 veckor kvar på jobbet. men jag kommer bearbete kvinnan hårrrt ( med tysk/rysk brytning) för att få åka tillbaka till Dublin. Dublin, en stad där man ser bakfulla människor vandra runt varje dag. Då slipper vi skämmas för att det alltid känns som om vi är dom enda.

När klockan blev ganska mycket kröp vi ned i sängen och roade oss åt att säga
Håårrrt ( med tysk/rysk brytning), falukorv(på dalmål), prinskorv(på dalmål), Eller? ( med den specilla tonen) det vet du (på det enda sättet det går att säga det). Det är nästan så att jag har lite träningsvärk i magen efter gårdagen. Sen började vi sjunga Jimmy...... aaaatja! Eller Jimmy..... aaaschaa! Sen kom vi på att man faktiskt kunde byta ut Jimmy till nästan vilket namn man ville. När vi tröttnade på att sjunga så övergick vi till att smida små små planer.
Jag gillade lakansplanen ( alltså när man hade ett på huvudet), eller militärplanen eller sexig FBI agent. Tammy berättade för mig att om vi verkligen skulle genomföra planen skulle vi få tillbaka allt pga av Karma. Dte trodde inte jag, men det är kanske inte värt att riskera med tanke på att Tammy skulle börja grina om det hände henne.

Nu ska jag klä på mig kläder innan mamma kommer hem och göra en brasa så att inte alla behöver lida av att jag sov med fönstret öppet inatt. Tammy har redan lidigt nog av det. Och föresten, om det är någon som har nå mer att lägga till på våra listor så är det fritt fram att komma med förslag.

i don't care any more

jag är lika nedlagd som posten kommer vara om 100 år.  Eller nej, egentligen är det alla ni som är nedlagda. För vet ni vad, jag kommer sluta bry mig om alla dom som inte finns där för mig. Varför ska jag bry mig om folk som kanske inte har tid eller energi på att visa att dom blir glada?
Och jag kan berätta för er att jag är så jävla trött på alltihopa så snart bosätter jag mig i en stuga mitt ute i skogen och gör hemarbete till HL display för att få ihop lite pengar som ska räcka till mat och möjligtvis lite schampoo. Jag kan underhålla mig med promenader och mitt nya backgammon spel som jag köpte idag. Jag kan till och med spela det med mig själv om det nu är så. Jag är trött på att hela tiden behöva bli besviken. Jag ska inte bara sluta bry mig om dumma människor. Jag ska sluta ha förhoppningar. Jag sa att jag inte klädde i att vara arg, men att vara arg och bitter är nog faktiskt mitt rätta ja. Nu ska jag gå och vara besviken veckan ut, men sen är det slut på det.


Igår

Igår

.. tog jag en spruta i min arm

.. var jag på stan med mamma och betedde mig som en 5 åring som inte sovit 10 timmar på en natt

.. fick jag utbrott på alla som frågade mig om hur det gick med oslo

.. gjorde jag en sallad åt mamma

.. tog jag och Daniel våran vänskap till en ny nivå ( vi blev vänner på facebook)

.. såg jag på Boston Tea Party och blev sugen på att prova äta människokött

.. var jag 100 % säker på att jag skulle vinna 10 miljoner på en trisslott jag ska köpa idag

.. hade jag Tammy på besök

.. döpte jag ocg Tammy hennes mobilsmycke som ser ut some n discokula till Jimmy

.. letade jag och Tammy efter jimmy i min säng och sjöng på jimmy låten samtidigt

.. fick jag ett oväntat sms. Alla andra var väntade eftersom det var svart som på sms jag redan hade skickat iväg

.. fick jag 2 nya artic monkeys låtar till min samling

..  bestämde jag mig för att köpa ett Backgammon spel

.. kliade jag mig på armen

.. fick jag tilltbaka min hosta

.. kom jag på att man faktiskt kan spela tennis någon dag

.. åt jag två hamburgare utan sallad

.. hade jag överlag en ganska så seg dag.

Nykterhetsglasögon

Det här är en måndag som jag gärna hade kunnat hoppa över. jag vaknade upp på helt fel sida, båda gångerna jag vaknade. det händer inget spännande alls och jag är bara trött. I och för sig hade jag kunnat hitta på något spännande men jag orkar bara inte. Nu ska Tammy börja använda sina glasögon och vi ska bli nyktra. Allt för att hitta det bästa. Vi har ju den där teorin om att dom bästa finns mitt framför näsan på oss men eftersom vi alltid är fulla så missar vi det bästa. Nu påbörjas den nyktra eran och glasögonen ska vara på. punkt. varför blev jag depprimerad nu när jag tänkte på att vi skulle säga hejdå till våran bästa vän?

en vecka går så fort

nu har det gått en vecka sen jag och Tammy satt och hade disco i spöregnet på vägen mot Öja. Vi hade en grym kväll och en bakfull måndag. Veckan passerade och vad hände egentligen? jag vet inte, jag är dagvild, jag har guldfisk minne och egentligen bara väntar jag. Ligger på soffan och väntar. Ligger i majsans säng och väntar. sitter i majas kök och väntar. På torsdagen åkte jag och Tammy till min stuga. Det kan ni läsa om mer i hennes blogg. det var mysigt och roligt. Fyllesamtal och mongo disco. Fredagen bestod av herr ågren och ett resturangbesök i gävla. wow. Lördagen åkte jag till Rättvik med majsan. Hälsade på lite och fikade med Daniel. Åkte en trång buss, sminkade mig hemma donade och drog iväg på förfest hemma hos Johan. Mycket lyckad tillställning. sen drog vi på etage. Jag hade grymt sjukt jävla kul där. Bortsett från tjejen som vällte ut hela min cider utan att säga förlåt eller köpa en ny. Hon hade kunnat få smaka på min höger om inte petter hade uppmanat mig till att vi skulle gå till baren och köpa mig en ny. Det blev baren med petter. Det blev mera shot som förgyllde min kväll. Det blev ett nattbesök på donken och det blev en mycke trevlig promenad sådär mitt i natten då nattbussen hade bestämt sig för att inte invänta mig. Eller så var det jag som bara inte orkade gå dit för jag hade iaf inga lösa pengar. idag var det den ultiama bakfylledagen fast jag var inte sådär oförskämt bakfull som jag förtjänade att vara. Men jag tackade inte nej till att må ganska bra. Nu ska jag sova. Sov gott

Skrik och Gapsjukan

Jag och Tammy lider av skrik och gapsjukan. Därför tänkte vi åka ut till min sommar,höst,vinter,vår-stuga ( en alroaund stuga helt enkelt) och äta tacos. Vi kommer nog bli ganska ensama där och det kommer bli väldigt mörkt. Om jag känner Tammy rätt kommer hon att bli rädd för 1300 - talsmonster och jag kommer få grodlårsbacillen.
men om ni känner för att umgås med oss ( vilket jag förstår om ni inte gör efter att ha läst ovanstående text) så är det bara att komma förbi. Ni får ringa hem till mig och ta vägbeskrivningen av mamma.

.....

Ja min blogg lär ju bli bara sämre och sämre eftersom det är allt färre som läser den. Jag måste skylla allt på att jag är mellan två jobb och har inget intressant att berätta om på den här bloggen. Jag kan knappt gå och fika längre för jag har inget roligt att berätta om. Så vad har jag gjort idag. jag vaknade av att mamma kom in på mitt rum och berättade att hon hade så tråkigt när jag bara låg och sov. Så nyvaken med ett bultande höra och världens mest svullna krötel på höger sida på halsen fick jag socialisera med mamma en timme innan hon kom på att hon skulla lägga över bilderna från kameran till datorn. Då var det något ägg som hade slängt lappen som jag så fin hade skrivit till mamma om hur man gör. Allt var beskrivet i minsta lilla detalj så att min mor skulle klara av det.
"Dubbelklicka på öppna" " Högerklicka på en tom yta och välj nytt --> mapp" Ungefär så. Och nu var det någon som hade slängt lappen. Jag fick virra täcket runt kroppen och förflytta mig till det andra rummet. Sitta och titta på mamma när hon la över sina 222 bilder. Hjälpa mamma med höger eller vänsterklickningar. Nu har mamma skrivit en ny lapp. Fast det är säkert någon som kommer lyckas slänga den med så att nästa gång mamma ska lägga över bilder kommer hon att behöva min hjälp. igen.
Sen åkte mamma till jobbet och jag käkade frukost och läste alla dessa intressanta artiklar i falukuriren. Fk är ju faktiskt en ganska speciell tidning. Dom skulle kunna ha en hel sida angående en blomlåda i bjursås som blivit vandaliserad, men upptågen i Burma får bara en notis. Det är kanske inte så konstigt at tjag inte är så allmänbildad då mina föräldrar har valt att vi ska ha Falu kuriren istället för Dn. I och för sig tycker jag inte att Dn heller är särskilt intressant. Nä, jag ska nog hålla mig till de vandaliserade blomlådorna. Nu ska jag ta en promenad med kajsa. One hour walk a day keep the fat away.

Malin in a nutshell

image103
Den här bilden är så mycket jag så det finns inte. Det är allt från håret i munnen till att jag letar i min väska efter något som jag aldrig hittar. Bra jobbat Tammy!

Grannar

Frågan är ju hur mycket man egentligen vill veta om sina grannar.  Min kompis ( som vi låter vara  anonym) skrev nyss till mig på msn:

min granne , en ensam man på ca 40-50 har 150 porrfilmer....

analsex, kiss sex, och en film där en tjej suger av en häst

Tänk vad mycket kul man kan få reda på om sina grannar tack vare det trådlösa bredbandet!


Tisdagskul i Rättvik har blivit ersatt med Söndagskul i Öja

Jag undrar varför jag förut alltid tjatade om att söndagar var så jävla tråkiga och depprisiva. På senaste tiden är det söndagarna som har varit något utav min favoritdag. Väldigt ofta på söndagarna så brukar jag och Tammy gå en promenad och bli pepp. Igår var det inget undantag. Tammy kom hit och vi tog en promenad i regnet. Tammy såg oerhört löjlig ut i en lång, låång svart regnkappa + en reflexväst som jag hade tvingat på henne. Pappa ville ta kort när Tammy kom tillbaka så vi kunde lägga upp bilden i tidningen när hon fyller 20. Tyvärr glömde vi ta bilden.
På promenaden pratade vi igenom våran helg och uppdaterade varandra om vad som hade hänt sen sist vi såg. Tro mig, det händer så mycket i våra liv att man behöver en timmes promenad för att diskutera igenom allt.
Efter promenaden så enades vi om att i väntan på ett sms ska vi titta på Sunes Jul. Tammy blev kär i Sune. Sune är grymt underskattat. Håkan är inte så dum han heller. "Jag ska skvallra till facket" jag och Tammy drog lära av Sunes flickvän sofie - Man måste faktiskt prata också.

När klockan egentligen borde vara för mycket så kom Sms'et och jag och min vapendragare tog lilla tiny winy bilen i spöregnet bort mot Rättvik. Och sen ännu längre bort.
Vi åkte till, ni vet, "han som sitter i  huset är nere vid stranden  och lockar med en brasa" ( Får hunden plats i hundklojan, 3 september). Efter den regning färden (tro mig, jag fick en vattendroppe på mig) med disco i bilen så anlände vi tillsist i Öja. Jonas blev överlycklig när vi kom ( det berodde nog på att han trodde att dom två spelen jag hade i handen var en platta med starköl). Vi drog igång med Tp spelandet och våra planer om att åka hem mitt i natten krossades när Jonas sa: Vill ni ha något att dricka? Sprit, vin eller öl?
En titt på Tammy och sen var det bestämt att vi ska stanna kvar i Öja över natta. Igår kväll fick Tp en ny innebörd. Varje gång man svarar rätt på en Plupp-fråga fick man ta sig en shot av typen Vodka raspberry. Den kände soch behövdes sköljas ned med några öl. Johan hade stora problem med vad gul heter på spanska ( trots att han har läst spanska i skolan + att han har en släkting i spanien). Jonas fick x - antal frågor om berg, för det tyckte han var så roligt. Vi sköt lite luftgevär och levde primitivt ( toaletten var trasig). Tammy söps under bordet ( eller så letade hon bara efter tärningen som råkade hamna under soffan). 

När vi började bli lite trött och vi inte riktigt lyckades fylla på våra pjäser med pluppar bestämde vi att vi skulle köra Först till tre.
Självklart vann jag och tammy. Men det var ju faktiskt väldigt väntat. Satt ute och snackade lite och när Jonas tyckte jag borde hyra globen för min möhippa så tyckte jag att han skulle strippa på min möhippa.Det tyckte inte han, men det kommer han bli tvungen att göra endå. Jonas tappade byxorna vilket Tammy tyckte var hysteriskt roligt ( när han gifter sig ska han få ett skärp i brölloppspresent). sen var det god natt.


RSS 2.0