inget ska vara lätt här i livet

Speciellt inte när det gäller nätverksanslutningar och internet som inte gör som man vill.
Allt fungerade jätte fint tills vi skulle fixa ett lösenord till vårat internet så inte någon sätter sig ute i snön utanför vårat hus och laddar ned barnpornografi. När väl lösenordet var där så slutade helt enkelt skiten att fungera på den här datorn så nu lär vi ju lika gärna sitta med sladden i och då kan vi inte sitta i soffan för då når inte sladden. På fredriks datorn kan det trådlösa minsann fungera. Ahaa jasså, det var det där med nätverkskort som ska stödja ett eller annat. Ja men vad trevligt.
Jag blev riktigt uppretad. Tur att jag hade en sjukt trevlig kväll i fredags, jag är fortfarande glad från den.
Imorgon så sätter jag mig på tåget och blir sittandes där i flertalet timmar i min ensamhet, som tur är ska jag få pausa 1 timme i Oslo med Tammy och ta en liten fika :) Very nice! sist jag såg henne kunde man bada i sjön tror jag... ivartfall så var det länge sedan.
Har ett lite pressat schema för mina dagar i falun:
Tisdag - Lager 157 med Emma, Datorköp med Bror, brädköp med mig själv, Öl med Danne
Onsdag: Fira jul och ev fixa  lite med min bänk som jag ska snickra ihop
Torsdag: Promenad med Kajsa och snickra bänken. Förfesta och sedan gå på magasinet ( lite lite dricka)
Fredag: Packa väskorna igen, nyktra till. Äta mycket. Åka till Sälen.

Oc någonstans där ska jag få in  en vinkväll med petter. Måndag kväll kanske?

A great Night


Linnea, Magni och Jag i snöyran efter krogen

Gårdagen blev inte alls riktigt som vi hade väntat oss. Eftersom alla 3 var väldigt trötta och Magni skulle öppna butiken på lördagen så tänkte vi bara dricka någon Rusbrus och se när Magnis pojkvän Torbjörn spelade på Paddy's, men som en vis människa en gång sa i tiden " många bäckar små.." bara att i det här fallet var det rusbrus och inte bäckar.
Vi traskade överförfriskade till Paddy's efter att ha fått besök av Rolf och hans ännu mer överförfriskade vän. Vi lyssnade till Torbjörn när han spelade och vi drack lite mera. Paddy's var fullt med fulla medelålders män som bestämt ville taffsa på oss. Men när gubben som hade lånat damernas toalett + pissat på ringen tog Linnea på rumpan för andra gången fick hon nog och utdelade 3 välförtjänta slag i annsiktet på honom, och de som känner linnea vet att det inte var bitch slaps han fick. sedan skällde Rolf ut honom och berättade att om han rörde någon av oss igen skulle de få med han att göra. Det är tur att vi har beskyddaren Rolf.

Vi flydde vidare till Brenneriet ( med en fin bok vi hade fått med oss) där vi mötte P. Espen ( även känd som en av Linneas chefer), han upplyste oss att ingenting kunde smita undan honom. Nejhejdåhoppsankerstin. Han gav oss en varsin gratisbiljett och in skulle vi. Synd att han delade ut blanka biljetter, men det löste sig. Han kände sig lite ledsen över att han skjöt blanka skott.
Vi dansade och dansade och dansade och drack. Vi hann även med att dryga oss mot John John som hade äran att jobba hela kvällen. I baren. Stackars john john. Men det hindrade inte oss från att ha en riktigt trevlig kväll.
När musiken hade tystnat och våran jätte tryckade på 8 pers var över ( vilka var alla egentligen???!) tändens ljusen och det var dags för oss att gå hem. Någon i gaderoben hatade svenskar. Och pladderkäften malin råkade säga det högt att han hatade svenskar precis bredvid vakten. Det tog ett tag för honom att ta sig ut tror jag för att på något sätt blev han lixom stoppad i utgången.
När vi kom ut hade det hunnit snöa väldigt väldigt mycket, så det var väldigt halt, speciellt för Linnea och Magni som hade högklackar. Efter några vurpor kom 2 stora starka grabbar och hjälpte oss. Dom förklarade att ibland kan det vara bra att ha drobbar under fötterna, men Linnea upplyste dom om att hon hade ju faktiskt 2 piggar och att det borde räcka. Dom hjälpte oss över Lilletorget hem och där fick Magni upp ögonen för att par som stog och hånglade. Det visade sig vara 2 killar och när hon viskade de till Linnea skrek Linnea ut det och halkade. Sen drog hon en sista vurpa innan vi skulle in genom dörren.
Inne i värmen had evi en liten fotosession i våran säng, vi skulle använda självutlösaren på kameren, vi ställde den på hyllan och själva så stod vi på andra sidan i sängen. I samma veva som kameran knäppte bilden så gled sängen iväg och där låg vi i en liten fyllehög och skrattade. Tog lite mera kort och sedan tog vi fram boken vi hade fått med oss från Paddy's 21 steps to Positive Prayers. Vilken bra godnattsaga det visade sig att vara. Jag somnade någonstans vid Step 2, det var Linnea som hade högläning. En riktigt lyckad kväll må jag säga!

sen kom Dagen

Dagen då linnea hade massor av missade samtal från et konstigt nummer på sin mobil.
Lite skakis i lederna för vem det kunde vara ringde hon upp det okände numret. Det var en bredbandsinstallatör. Ja men så bra, precis vad vi behövde idag för vi skulle få vårat trådlösa bredband. Linnea låste upp lägenheten till killen och envisades med att ställa ca 648398 st frågor om hur man skulle installera ( för tydligen var han den sortens bredbandsinstallatör som bara kollade att uttaget i väggen fungerade ) tillsist hade linnea fått honom till att koppla in alltihopa så nu har vi internet.
Det gillas. Ikväll bär det av till Paddy's för att titta och lyssna på Torbjörn när han spelar.
Efter det vill Magni svänga sina lurviga för hon har kommit på att det finns 2 till i denna by som dansar lika galet som hon, och det var jag och Linnea. Oooh yeah. Sen finns det nog en anledning till att fira lite ikväll oxå :)
Det blir den sista utgången innan det bär av hem till sverige för min del.
Ska bli skönt att komma hem och det ska bli skönt att åka till sälen.  Jag längtar faktiskt.
Fick även reda på att jag kunde ta ledigt den 2 januari med.. så då kan jag festa på nyår och köra på fredagen, så emma, om du läser detta, ta bussen till sälen på fredagen den 2 januari så packar jag ned dig i lilla peggan så rymmer vi över gränsen. det tycker jag låter bra.

Kakevad?

Efter att inte ha sett asfallten på ett långt långt tag så blev det plus grader i førrgår och nu ær asfallten framme.
Jag har plaskat mig till jobbet och fått jætte bløta føtter. Idag kom min privatchauffør och hæmtade mig som tur var.
Antagligen orkade inte Rolf lyssna på mitt tjat om kalla føtter och bløta føtter på jobbet. Tænk er sjælva hur kul det ær att ha bløta strumpor och jobba i en frys som ær - 30 grader. Nej juste. Inte alls så kul.
Men i norge ær det hær tydligen en tradition. Veckan innan jul blir det mildt væder och det kallas før Kakelina/kakeline. Det har något att gøra med att man ska passa på att baka kakor nær det ær varmt ute. Det jag inte riktigt førstår ær varfør det skuille gøra bakningen lættare infør jul om det ær + grader ute.
Bakade man kakor utomhus på vintrarna kanske.. nej det låter lite dumt. I alla fall. Før att hålla oss till traditionerna hær i norge bakade Linnea en kladdkaka igår. 1 1/2 sats, och 1/4 av smeten hade vi inte ned i formen utan fick mætta våra magar till Ever After - a cinderella story. Mumsimagen vad gott det var.

Mina vinterklæder har kommit och dom passade jætte bra i storleken, dom ær dock aningens før varma just nu.. iaf nær det ær sånt hær væder, men det blir bra nær jag åker till Sælen. Snygga och varma vinterklæder ær sådant som man behøver dær.

I lørdags var det julebord med jobbet. Det slutade i den længsta pubrundan jag varit på.
Først bryggerikællaren med mat. Sedan toppbaren, Paddy's, Håkans och vi avslutade kvællen på Brenneriet. Alla var glada i drickan och det var æven jag. En mycket lyckad kvæll.

På søndag åker John John hem, på måndag åker jag hem, och på tisdag och linnea och fredrik hem.
Tænk att det ska vara så svårt att planera så att vi inte lyckades åka hem samtidigt nær vi alla ska till praktiskt taget samma stælle. John John ær væll lite utanfør som ska till borlænge istællet før Orrholmsvægen.
Sånt ær livet, några blir kriminella och kastar knivar medans andra får bli svensson svensson och de enda olagliga svensson svensson gør ær att køra før fort.


Ibland ær det då bra krångligt

Det jag har roat mig med de senaste dagarna ær att krångla.
Krångla jætte mycket kænns det som.
Det hela børjade førra veckan, tisdagen med det magiska datumet 25 november. Sådær lite lætt naiv som jag ær trodde jag att man kunde bestælla klæder från en viss sida med namnet Junkyard.se och bara betala några lappar extra i frakt så kunde man få hit klæderna, kanske några dagar førsent. Lite høga førhoppningar hade jag nær jag vaknade upp tisdagen en vecka senare och hade fått ett brev från Posten.  Jag var glad och trodde att klæderna låg vid nærmaste postkontor men det gjorde dom inte. Ett stort slag i annsiktet kændes det som nær jag fick reda på att det satt fast i tullen. Det blev inte bættre av att jag fick reda på att jag skulle betala 25% moms. 25% moms ær vældigt mycket nær man køper klæder før øver 4000 riksdaler.
Jaha nehe, nej jag vill inte batala 1200 kronor i norsk moms nær jag redan betalat svensk moms. Men sen fanns det dær lilla dilemmat att om jag inte hæmtar ut paketet och det går i retur så får jag betala 350 :- i straff avgift. och då skulle det betyda att jag lagt ut 700 :- på nada. På frakt på klæder jag inte ens fått prova och vet om dom passar.
Jag har gnællt och klagad och varit riktigt dryg men nu har det ordnat upp sig med vissa rabatter och i slutændan kostar det mig mindre att hæmta ut klæder i norge æn att skicka hem dom och bestælla dom på nytt.
Nu hoppas jag verkligen att dessa klæder passar, før annars tar jag næstan livet av mig.

Ett annat projekt jag underhøll mig med i tisdags var att sjukanmæla mig. Tydligen kan man inte bara ringa och sæga. Heej jag ær lite sjukt. Nej man måste ringa 3 pers och sedan boka tid hos lækare, gå till lækaren, berætta alla symptomen, gissa nær jag kommer bli frisk, få ett papper, gå till arbetsgivaren med papperet och sedan førsøka hålla sig hemm i lægenheten och hoppas på att man ær frisk på den dagen man tippade på att man var frisk. Om inte, så måste jag ringa lækare och alla igen och fixa det på nytt.
Men jag tror att jag ska ta mig till jobbet imorgon før nu kænner jag mig faktiskt frisk. Jag mr bra. Jag hoppas jag inte behøver krångla nå mer.

Linneas førældrar kommer och hælsa rpå i helgen, det ska bli trevligt :) Och vi har bestællt internet nu, så snart! Då jævlar :D Och nær datorn kommer på fredag kan vi se på film igen. oooh yeah.


aaajuste, jag var lite øverførfriskad i fredags och kunde inte min kod så bankomaten tog mitt kort och skickade det all værldens væg. Kanske till orrholmsvægen, men jag tror att efter x telefonsamtal och et bankbesøk kan jag ha førhindrat mitt kort från att få en ofrivillig sverigeresa.

RSS 2.0