it's warm in bed

Ja absolut. Hur varmt som helst.
Solen har skinit flera dagar nu och jag har njutit. Absolut bara njutit!
I fredags gjorde jag en deal med unge herr Balkåsen att om han skjutsade mig ut i skogen så fick han låna min bil hela kvällen. Deal. Åkte ut till Emil's stuga vid vällan där det vankades grillfest, bada tunna och bada sjö och lite bastu.
Sjukt underbart och det var riktigt kul att träffa ronja. Vi badade till typ 23.30 på kvällen. Myggen käkade dock på min arma bara kropp. På lördagen blev det bad vid källvikens hamn. Sjukt underskattad badplats. Inga småglin som skriker och bajsar på dig ( hände dock en dag att jag hörde ett barn som ville bajsa. Jag ville skjuta barnet). På kvällen blev det rådhusgården. Folktomt. Alla var på magasinet. Sedan på söndagen blev det häbng vid båthamnen och likaså idag.
Livet leker. Ikväll har jag och oskar åkt till faluns monument och tittat på potentionella knullplatser. Gick inte så bra.
Istället tog vi oss ett dopp i stängtjärn och löste en pussel kub. Mycket lättare än rubiks kub, Nej så heter den inte, men en kub med massa färger som johan löser under 2 min. Imorgon blire källviken igen och sedan på onsdag bär det iväg till Norrköping där jag äntligen ska få träffa min älskling som jag inte fått se på 5 veckor. Det ska bli underbart.
Sen på fredag eller lördag åker jag till min andra Älskling i Köping och hälsar på lite, det ska bli sweet :)


Jojohohanonnona


Jag och Johanna på Etage
Johanna var på besök här i Falun i helgen.
Det blev den roligaste helgen på länge
och jag saknar henne redan!
kom hit, nu!

konsten att ta det lugnt

Den största njutningen i livet är att göra det andra säger att man inte får göra


Bättre slitas ut än rostas sönder

Två mycket fina motton/citat. Jag gillar dom båda. Lever efter det första. Absolut inte efter det adra. Idag låg jag i solen och läste. Jag hade absolut ingenting att göra. Mina tankar gled över till " undra vad Linnea" hade gjort om hon var ledig idag. Konstaterade att hon skulle ha grejer att göra hela tiden, och högst få 1 timme i solen med en bok. Likaså Ronja som jag jobbar med. Jag funderade  vidare och konstaterade att det finns säkert hur många fler som har sådär fullt upp. Sen slog mig en annan tanke " Shit, fatta hur många som måste vara jätte avensjuka på mig som kan ligga så länge som jag vill i solen och läsa en bok, utan att känna att jag behöver göra något". Ha, värsta fränt. Det jag gör konstant drömmer folk om att göra. Jag är fashinerad. Jag tror att det är en konst det där med att ta det lugnt. Min enda stora talang.

Några tips och råd för den som vill kunna ta det lugnt:
 - Ha enbart 1 date med 1 vän per dag. Annars blir det för mycket.
 - Om du behöver städa ditt rum, tänk på att det blir faktiskt en dag imorgon oxå... och just imorgon kanske du känner för att städa ditt rum.
 - Tänk inte på vad du borde göra, tänk på vad du vill göra.


"jag har en röd ros på mig"

Idag blev jag bjuden på födelsedagskalas. Det var ett sms som trillade in här på mobilen. Ett norskt nummer. Eftersom jag inte har alla nummer på den här mobilen så kunde jag inte veta ven avsändaren var... så tillsist fick jag väll lov att fråga vem det kunde vara. Då fick jag inget svar. Jag är faktiskt väldigt sugen på att gå på födelsedagskalas i Norge. Förhoppningsvis Oslo. När 9 augusti närmar sig ska jag nog skicka iväg ett sms där det står " möt mig vid stationen, jag har en röd ros på mig". Som present har jag nog med sprit av något slag tror jag. Sprit uppskattas ju alltid av alla.
Men om du råkar läsa min blogg, och vet av dig att du ska ha födelsedagskalas i norge den 9 augusti, eller att du kanske har födelsedagskalas i sverige den 9 augusti och har ett norskt nummer, kan väll upplysa mig om vem du är, för hur ska jag annars veta om jag ska köpa Jäger eller Vodka?

Ett ärligt Cv

Hej hej!
Jag är en bitter tjej på 20 år som bor i Falun, en stad som jag hatar. För tillfället jobbar jag på Ericsson Network Technologies, men slutar den 17 augusti och behöver ett jobb. Jag är i desperat behov av ett jobb med bra lön för jag planerar att åka utomlands i 6 veckor i vinter, men har inte så mycket självdiciplin så jag har supit upp pengarna istället för att spara dom. Om man kan räkna dricka rödvin, gå på krogen, sitta framför datorn och kolla på tv till hobbys så är det mina hobbys och det jag spenderar min fritid på. Ibland kan det hända att jag går en promenad för att stilla mitt  dåliga samvete över mina extra kilon jag bär på. Som person är jag oftast bitter och klagar och gnäller över det mesta. Jag är barea trevlig när jag själv känner för det. Någon gång ibland, om något är riktigt roligt kan man skymta ett leende på mina läppar. Det var allt om mig, har ni några frågor är det bara att höra av er!


jag kommer dock inte att skicka iväg det där cv't, men det hade varit ganska så kul faktiskt...

det blev en bakfylleordbomb

Ni har väll alla hört det där med " bättre en rövaren i poolen än en polare i röven"? Finns antagligen ingen som lyckas missa den ordvitsen. Jag var väldigt inne på dom där ordvitsarna en gånd i tiden, i samma veva som dom där historien med dom två älgarna som var ute och flög och den ena hörde inte vad den andra sa för att han hade en bulle i ögat. Otroligt välgjord och rolig historia faktiskt. Ni kan bara inte ha missat den. Det var dock inte det jag skulle komma till. Igår var det lördag, och jag skulle ut med petter. Vi satt och förfestade i hans och Jonny's lägenhet som var väldigt fin. Eller jo, den var väldigt fin och inredningen var väldigt fin, det var bara det att dom inte hade fått iordning det riktigt än. Av någon anledning kom vi in på ordvitsen " bättre en rövare i poolen än en polare i röven" ( nog för att det säkert finns folk som skulle vilja att den var tvärt om) och då skulle jag dela med mig av den bästa av allihopa till Petter:

Bättre en hängmatta i parken än hängpattar på marken 

Mmm juste. Dom som är smartare än jag ser att den inge fungerar på en gång. För mig har det tagit 6 år att inse att den inte är korrekt. Så i samma veva som jag sagt den till Petter och jag skulle börja skratta så insåg jag till min förfäran att den inte var korrekt. och jag repeterar, jag insåg att den inte var korrekt. Den fungerade inte. Jag var ledsen en stund, men blev genas gladare när jag hittade deras långa skoho'n ( malin hera's a who!) och kunde dra min fina käppteori. En käpp ger makt. Det är sant. Om du inte tror mig, ta en pinne, ca 1 m lång. Håll den framför dig. Feel the power.  nej men skämt å sido.  Om du har en vän i närheten, peka på den med pinnen/käppen ungefär som om du säger till den att göra något. Sen pekar du på personen utan en pinne/käpp, känner du någon skillnad? Och sen den här grejen att peka med en pinne eller käpp på saker... det känns väldigt bra. Dessutom är den bra att skydda sig med. Jag ljuger faktiskt inte. prova om du inte tror mig.

Varför skulle annars alla trollkarlar ha en käpp eller pinne.
Se bara på Gandalf hur han flänger runt med sin käpp, Harry Potter med sin pinne.
Kungar och Snoop brukar oxå ha en käpp.
En käpp ger makt så är det bara.


Men tillbaka till gårdagen. Som jag egentligen inte har sådär överdrivet mycket att berätta om. när jag och petter skulle cykla iväg så började de regna. så vi öppnade en varsin alkoläsk som skulle smaka vattenmelon men smakade rakt av gummi. Gummi som i rubber som i kondom. Det smakade inte bra.  J amen tänk er själva att smälta ned kondomer till flytande vätska och sen dricka det. precis. iuck. inte juck. iiiuck. Regnet gav sig och jag och petter cyklade in mot staden. utan några missöden. Cash is king sa vi och petter tog ut pengar. Vi fick gå före massa tjejer som var yngre i bankomatkön för att man fick bara ta ut 500 lappar. Pengar är inget problem sa petter och printade ut 500:ingar som om det vore 100:ingar. In på rådhusgården och jag följde min kvinnliga instinkt med att springa på  toaletten på en gång. Han dock byta lite ord med Gyller som hade börjat snusa. Baaad boy baaad boy. usch och fy, hur kan du vara så äcklig och snusa sa jag och slog honom i huvudet med ett nikotinplåster.

I baren hittade jag Albin.
Jag önskar att alla kunde bete sig som albin när dom träffar mig.

Jag repeterar:
Jag önskar att alla kunde bete sig som albin när dom träffar mig.


Han blev fullkomligen överlycklig och hoppade och kramades och avslöjade att det kan bli en ledig plats på hans jobb snart. Me söka jobb. yes yes för annars måste jag agera arbetsbefriad hela hösten och spela backgammon konstant och det orkar jag inte med. i need money.  Hittade på Markus och sen när jag skulle återvända till min kamrat Petter så hittade han på markus och micke, så resten av kvällen så satt vi på rad. Malin, petter, micke & markus och pratade. Men eftersom petter och micke pratade mest med varandra så bytte jag plats så att vi inte behövde sträcka oss kors och tvärs för att ha konversationer. Jag fick åter igen berätta om min käpp-teori och alla blev väldigt imponerade över hur smart jag är som kommit på det, eller hur lite jag har att göra på fritiden så att jag kan komma på teorin. Det blev prat om romantiska filmer och om romantiken var död (satc). En spännande kväll med andra ord och sen började det att spöregna och musiken tog slut, så vi gick ut. Jag började att styra stegen mot macdonken men petter hade annat på tankarna.

In på marakesh och stå i kö. Jag blev glad och beställde en kebabrulle. Jag fick en stor tallrik och ett glas av glas. Tallirken ställde jag där, men glaset med mitt vatten kunde jag inte riktigt lämna ifrån mig. Eftersom det var väldigt trångt där inne så traskade jag ut och pratade med Peter, och sen glad jag vidare mot macdonken och träffade på oskar, fortfarande med glaset av glas i handen.. Sen sa jag kanske 10 gånger till honom, Jobbar inte du? han svarade lite tålmodigt att han började klockan 12.00 dagen efter. Jag var nöjd i 2 min sen så frågade jag igen " jobbar inte du?". Jag drev min kampanj om att natt bada men den nekades och slogs igen. Var det bristen på handdukar eller var det för att dte spöregnade. Jag behövde iaf inte bada, för jag insåg att tiden var knapp och att det faktiskt var dags att cykla hem, fortfarande med glaset av gla si handen. I spöregn. Jag var dyngsur när jag kröp ned i min underbara varma säng, fortfarande med glaset av glas i handen. och som vanligt har jag inte mått allt för bra idag. Tammy fick alla detaljer, men jag tänker nog inte dela med mig om dom till allmänheten. Men johanna, om du läser det här, så har det varit lite som dagen då jag satt i omklädningsrummet i fosterställning på jobbet och sa att jag aldrig skulle dricka igen. Något åt det hållet var det.

och... jag när jag vaknade upptäckte jag att jag fortfarande hade glaset av glas i handen.

Lite goda råd inför semestern

FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre?
SVAR: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större.
Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en
stor mage.


FRÅGA: Är simning bra för figuren?
SVAR: Tja, se på valar


FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet,
stämmer det ?
SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under
livet. Kasta inte bort dem på träning!! Genom träning slår hjärtat
snabbare, och du förkortar livet! Vill du leva längre? Ta dig en tupplur!


FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer
frukt och grönsaker?

SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko?
Gräs. Och vad är det? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett
effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En
fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker !


FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker?
SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin.
Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av
det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt.


FRÅGA: Är choklad osunt?
SVAR: Är du tokig? Kakaobönor = bönor och bönor, linser o dyl är
vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det är den bästa
'feel-good'-maten man kan få!!


FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form?
SVAR: Rund är en form, så god som någon!

RSS 2.0