kontorsråttor

30 april nalkas och när man loggar in på faceb ser man allas fina planer "kväller ska det ölas & vinas,med nära vänner o tillhörande lekar" "snart bär de av!! två dagars stenhårt festande i värmlandshuvudstad Karlstad! PEACE OUT" "snowboard i källviken, kom, åk,grilla!" "Källviken och dunka dunka, snowboard när den är som bäst!"
Jag hade fin fina planer - Afterwork med Rolf och Jostein. Vi var så glada för att det var den 30 april och att vi skulle gå halvdag, dvs sluta klockan 19 och 20. Men nej da, nu är det några kontorsnissar som har bestämt att vi minsann ska gå heldag. Ja, vad spelar det för roll för dom? Dom får iallafall gå hem klockan 15.30 och kan ha en riktigt trevlig kväll.

Låna och ställ tillbaka - ja tack

Arbetslusten var inte på topp när jag kom till jobbet och det var inte humöret heller. Min hals är sjukt svullen på höger sida  ( om någon känner för att strypa mig är det bara att klämma lite på höger sida på halsen så får jag ingen luft), jag misstänker en viss svineinfluensa, men borde kanske inte yttre mig om det för då blir jag väll inlåst och det har jag verkligen inte tid med. Krantän eller vad det nu kallas. Hur ska jag veta?
Varje dag jag är på mindre bra humör brukar det vara så att någon stjäl min truck. Pratade lite i telefonen med Linnea och beklagade mig över det fenomenet, samtidigt som jag skulle gå och kika om trucken stod på sin plats.
Dårfinkar och dönickar! Där var den, ooh yeah. Något som går bra.
Fixade lite och ca två timmar senare när jag skulle gå och ta emot kycklingen som hade kommit så var trucken borta. Jahaja, är det jag som varit så förvirrad att jag ställt den ute? Nej där var den inte. Jävla danska byggarbetare som inte kan låta min truck vara ifred. Gick med snabba steg till andra änden av jobbet ( och nu när vi snackar industriområde så är det inte särskilt nära, speciellt inte matindustri när du klassas som oren och får inte gå igenom vissa rum) frågade danskarna om dom hade sett en gul truck. Nej det hade dom inte. Oskyldiga. Kom tillbaka till Kyllingavdelningen och förklarade för Björn Magne att jag inte kunde finna trucken och att jag var förbannad.
Övervägde att stämpla ut som sjuk och ta mig hem och lägga mig i soffan och glo. Mycket bra idé, började att traska och då mötte jag Rolf. Han hindrade mina planer och gick för att leta reda på trucken.
Tydligen så hade mekanikerna tagit den ned i verkstaden för där tyckte dom att den fungerade jätte bra när man tar emot kylling, så efter ca 45 min kunde vi börja göra vårat jobb.
Jag var så förbannad. Kan man inte bara fråga lite snabbt innan man stjäl en truck " ska du ha trucken, när ska du ha den, kan vi låna den till dess och så kör vi tillbaka den i tid" nej det är tydligen för svårt för vuxna människor.
Och Highspeed - dating är jag lite skeptisk till. Vad vill du? Hur i all världens värld ska jag kunna veta det inom en vecka? Jag vet ju inte ens vilken färg som är min favoritfärg, vad jag har för favoriträtt, jag har ingen hobby och jag går runt som ett jävla kolli och funderar vad jag ska ta mig till.

varför är det så lätt för alla att veta?

Jag har otroligt stor beslutsångest nu... vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt. Nytt jobb?
Ny stad? Nytt liv? Jobba samma jobb. Jobba 2 jobb. Vilka 2 jobb?
Mm för tillfället är det dubbeljobb, kanten och terina är det som gäller en stund.. men jag vet inte, vet inte alls riktigt vad jag vill eller känner för. Fan att allt ska kosta pengar. Jag vill resa. Men när man har rest, vad ska man komma tillbaka till? Det krävs en liten planering där tror jag... man kan faktiskt inte bara resa och sen komma tillbaka till falun, och vad ska jag göra pank i falun? Ingenting. Och jag vill inte tillbaka dit. Fasiken. Man kanske bara ska börja ta lite chansningar helt enkelt och se vad som händer. En ny lokation någon gång i höst blir det i vart fall.

För övrigt är jag lite bitter för att jag missar en dag med sågar, spikar, bräder, sprit, öl och en altan som kommer bli skev.

Svineinfluensan...

den skrämmer förövrigt livet ur mig och jag tvättar händerna med desinfektion hela tiden för att hålla mig frisk och på benen. damn, ingen resa till mexico nu!

love until we bleed

Ett tecken på att det kanske var lite för mycket fest är att man blöder näsblod på måndagen. Klart det var fest i helgen, men inte så mycket att jag förtjänade att börja blöda näsblod när jag stod i kön till kassan på Kiwi. Well well, inte så mycket annat att göra än att titta uppåt och låta blodet rinna ned i halsen som en annan vampyr.

Fast å andra sidan tror jag inte att det var alkoholen jag förtärde under helgen, utan mer att jag tvingade mig själv att cykla ned till Elexia och träna så att jag kunde få ett litet klistermärke.. eller så var det nog att jag försökte cykla hem från Elexia eftr träningen - vilket är fullkomligt omöjligt med tanke på alla uppförsbackar.
Någon timme efter träningen trampade jag iväg till jobbet där det kändes som att det var grejer överallt, saltkar lika stora som badkar... happ vart ställer vi dom? Goa gubbar!
När jag sedan trodde att jag äntligen var färdig för dagen råkar jag väll trycka på någon knapp som inte rekomenderas att klicka på.. för när jag hade klickat på den knappen fick jag inte ned porten.. så jag fick sitta där och invänta en elektriker som skulle hjälpa mig.  När jag satt där på en säck med någon konstigt i så började det att spöregna. Mmm var livet är härligt vissa dagar. Tillsist var porten fixade och jag kunde cykla hem i spöregnet.
Kan berätta för er att det såg ut som om jag hade duschat med kläderna på när jag väl kom hem. Suck.
Tröstade mig med lite popcorn och började sedan blöda näsblod igen, innan jag kröp ned i sängen.

Idag blir det dubbelt med jobb, först ska jag jobba på Kanten kro i några timmar, sedan blir det direkt till Terina och glida lite på trucken. Wish me good luck!

En skallning händer så lätt

Linnéa skallade mig inatt, antagligen tidigt inatt eftersom jag varit helt borta hela natten. Inte en dröm, inget. Bara en mindre hjärt attack när mobilen började spela ut sex and the city musiken bredvid sängen.
Humöret var bättre idag. Var glad och förträngde det lilla bråket / tjaffset som jag är mitt inne i.
Okey det var en dum tidpunkt att göra en poäng, men å andra sidan så är det faktiskt aldrig rätt tidpunkt att göra en poäng när man pratar med en människa som är så otroligt konflikträdd att han bara vänder och går åt ett annat håll när konflikten trappas upp. Nu snackar vi inte om trappas upp till höjda röster och tallrikar som flyger, utan nu snackar vi trappas upp som i att disskusionen har precis börjat och offret insett att "Oj, malle kanske är lite upprörd".
Och sen har vi det här med konflikträdda människor, när man ifrågasätter det hela igen så får man höra att man valt fel tidpunkt för disskusionen och att det är så synd om dom. Mmm jo men visst seddu, kan du inte bara höra av dig sen när det är rätt tidpunkt, jo, om 10 år passar perfekt.
Ja, jag är lite upprörd faktisk.
sen har ju jag och linnea hakat på något nytt här: Träna 25 gånger på 90 dagar och få en Elexia bag. Låter lätt va? Jo, det var just bara det att vi missade de 30 första dagarna och har nu insett att det lär väll bli träning var och varannan dag om det här ska gå vägen. Om det inte går vägen får vi ingen bag och eftersom våra namn står så fint på listan så kommer alla på Elexia kunna se hur svaga vi svenskar är, och då har vi besudlad hela svenska folket så nu måste vi klara av detta!

"ja, och jag orkade inte gå till kiwi"

En ny helg är över i Lillehammer. Jag och Linnéa har haft Ahlgrens ( Alan Green) på besök. Vi har verkligen fått sätta våra engelska kunskaper på prov. Han hade en dialekt - Cockney, som gjorde att vissa saker var lite svåra att förstå. Speciellt när det kom till köksredskap som kannor eller bunkar eller ngt sådant, är inte helt säker på vad det är.. han blev nöjd när han fick en kanna, men sen när han skulle göra pannkakor till frukost åt oss så gav jag honom en bunke med ett handtag och han sken upp som en sol och sa; Yeah that's a jug!
Hmm men jag tror mer på kanna.
Linnea tog med honom ut i skidbacken, det första hon gjorde var att lura ned honom för en röd backe, och nu ska ni veta att vi pratar om en engelskman som aldrig har stått på ett par skidor tidigare i sitt liv.
Men det gick bra, för på slutet av dagen så fick hon honom till och med till att hoppa. På kvällen lagade jag en mindre lyckad middag ( ett resultat av lite för mycket alkohol och matlagning tillsammans), sedan var festen igång.
full fullare och fullast, en trio på tre, jag stod för fullast, vilket märktes tydligt inne på brenneriet när jag hade gett linnea med kort och sagt att " låt mig inte komma nära mitt kort, ge mig inte det under några omständigheter, jag kommer bli förbannad men håll i det hårt" och jag sedan 10 minuter senare skrek ut att jag ville ha red bull vodka och att hon skulle ge mig mitt kort och jag blev förbannad, men blev dock gladare när det visade sig att hon faktiskt gav mig en cigg. Förstår inte riktigt varför hon inte skulle ha gett mig en cigg, men ibland går inte hissen ända upp när man är full.
Vi tog oss hem, och när vi kom till lägenheten så satt vi och ropade på några svenskar genom vårat fönster ?! Dom var trevliga men skulle åka hem så de hade inte lust att efterfesta.
På söndagen mådde jag inte allt för bra, eller jo till en början gick munnen i ett men senare snurrade huvudet i ett.
Vi gick ut i det fina vårvädret och köpte en glass  ( som alan så snällt körde upp i mitt annsikte), men sen kände vi att det fick vara nog med frisk luft så vi gick hem och la oss på soffan alla 3 och tittade på en film utan egentlig handling ( marley and me) och sedan på Run fat boy run! Som faktiskt fungerade igår.
Det var en väldigt väldigt trevlig helg och det var otroligt kul att ha alan på besök och jag är fortfarande imponerad över att han tog sig hit till lilla lillehammer ( it's easy to get lost in lillehammer, it gots only one big street) trots jobb och studier
Och för övrigt har jag och Linnea byggt en kojja av lakan idag över vårat tvättställ och sedan har hon köpt toalettpapper, vilket fick henne att inse att hon har ett förklaringsproblem. Hon förklarar allt, till och med för tanten på 7eleven när hon köper toalettpapper. That's my girl!

Gräset är alltid grönare på andra sidan

Vaknade upp i morse och kände att det var väldigt jobbigt att gå upp, men släpade mig ur sängen och det var ett bra beslut. Efter en duch låg huröret på topp och speeden kom på en gång.
Städade badrummet, plockade lite i lägenheten, diskade, handlade, städade ur gamla akvariet, tvättade, hängde tvätt, plattade håret, dansade, lagade frukost, lagade lunchlåda och hann till och med att platta håret.
På jobbet jobbade jag på hela dagen, ringde linnea och hon tyckte jag lät lite låg. Konstigt, jag som var så glad.
När jag sedan stod och kämpade med att försöka få på mig mina stövlar ( envisas med att springa runt i mina skinny jeans som är lite väl trånga efter allt påskgodis) så slog det mig, jag hade kunnat ge nästan var för helst att komma hem från jobbet, se min underbara perfekta pojkvän som jag älskar över allt annat ( har inte hittat han än) sitta i soffan och dona lite, han ger mig en puss och frågar om jag vill låna hans mjukisbyxor och en stor tröjja. Ja tack. Kryper ned i kläderna och ser allmänt ful, trött och sliten i. Lägger mig bredvid honom i soffan och tittar på en film och sedan somnar i hans knä. Mmm precis vad jag hade behövt just nu. Det hade varit så nice!
Det skedde dock inte, men fick ett väldigt trevligt bemötande av nea och mange som satt och snackade i soffan. V'ldigt trevligt och tur för mig, annars hade jag gått ned mig totalt. Vad ska man med en kille till när man har Linnéa hemma?
Nu är superwomen en aning trött faktiskt.. men i helgen blir det sjukt kul! Vi får besök hela vägen från Lodon. Den ni!
Tänk vad lätt det är för vissa, man pluggar till arkitekt, jobbar och sedan åker man och hälsar på i Lillehammer bara för skojjs skull. Det är inte alla som gör sådana saker och det ska bli otroligt kul tycker jag.
Dags att stänga av den här låten, den sätter sig på hjärnan, Svennebanan, johan tror det kommer bli nya sommarplågan och det tror jag med.

varför?

Jag ligger här och skriver av mig om saker och ting som skett under mitt liv. Har insett vilken idiot jag är.
Varför dumpade jag inte honom vid första tecknet på svartsjuka, varför dumpade jag inte honom efter andra tecknet, varför dumpade jag inte honom när han vägrade prata med mig, varför dumpade jag inte honom när han kallade mig för elaka saker, varför dumpade jag inte honom när han sökte upp bråk när allt var bra, varför dumpade jag inte honom när han hotade mig med att säga " om du inte kommer hit är det slut?" efter att han kallat mig för något nytt elakt, varför åkte jag dit överhuvudtaget? Det hade kunnat ta slut precis där. Varför dumpade jag inte honom när jag väl hade kommit dit och han inte mötte mig för att han låg och sov för att han var däckad, varför gick jag genom en helt främmande stad gråtandes för hans skull, varför gjorde jag inte slut när han blev arg när jag berättade vad jag ville göra med mitt liv, varför accepterade jag att han valde att jobba när vi inte hade träffats 5 veckor och jag tagit ledigt en vecka för att umgås med han, varför åkte jag och hälsade på honom igen när vi hade gjort slut? Varför ringde jag upp honom när vi inte hade hörts på två veckor, varför träffades vi igen, varför blir jag svartsjuk när han skaffar sig en ny tjej och varför saknar jag honom...?


Nedgångenstatus: Total

En natt och en dag ensam i lägenheten och jag har redan gått ned mig totalt. Saken blir ju inte bättre av att Austyn Moore har gått och försvunnit alt, dött. Jävla Austyn Moore. Nu ska jag gå och köpa mig och min kombo en Captain Morgan, kanske han har lite bättre simmare och kan se till att det blir lite barn någon gång för Jesse Jane.
Har konstaterat att det är farligt at ha sambo/kombo, för när inte den finns där så inser man att det är faktiskt helt tomt.


RSS 2.0