Älska Göteborg

Well, here we go:

Onsdag:Min kära vän Erik hade som kanske redan bekant kommit hem från Oslo, så vi tänkte att det fanns väll inget bättre att göra än att köpa en ny mobil till honom. Våtdjuret tog oss till On off där det blev en hel funderingar och frågar, men det slutade med en Gul S500i. Väldigt bra. Invaderade vårat hus och stekte lite hamburgare och kämpade i kanske 30 min för att få upp luckan så vi kunde sätta i batteriet i mobilen. Våld löser allt och även den här gången. Åkte ned till stan och där skildes våra vägar. Istället hängde jag på Linnea och pratade med våran nya vän
på Jc. Åkte hem och jag packade. Packa är faktiskt svårare än vad man kan tro. Konsten är ju den att inte ta med sig överdrivet mycket kläder för att man vill kunna ha valmöjligheter. Linnea hjälpte mig med att banta ned min packning med 3 linnen, 1 par jeans & en mindre tjocktröjja. Eftersom erik tvingade mig att gå på krogen så var det bara att börja dona inför kvällen ( ja ni vet, sno en vinflaska från mami & papi, duscha, sminka, spraya). Linnea skjutsade med hem till Emma där flera bekanta annsikten väntade. Jag och Tammy blev jätte fulla som vanligt och ringde ett väldigt bra ( åtminstone klockrent) fyllesamtal. Traskade in på Etage där dörrvakten förklarade att jag var finare i brunt än blondt hår. aah yes, det var länge sen jag fick höra det. På senaste tiden har det varit väldigt mycket snack om mitt blonda hår.
På Etage dansade vi runt som idioter och drack mer än vad vi egentligen borde ha gjort. Precis som vanligt. Etage var uppfyllt av människor så det var ju trevligt. Jag träffade brorsan och hängde med honom större delen av kvälen och såg till att han inte raggade på tjejer som jag inte tyckte om. Vilken tur att han har mig. Etage stängde och jag och Tammy gick på donken för att sedan fortsätta på en efterfest. Som var döfödd. Tyvärr.
Jag dissade en tjej
( pga av att hon är konstig, jag vet, jag är hemsk) och sa att jag skulle till svärdsjö så vi kunde inte skjutsa hem henne. Fast vi åkte ju till Källviken. Plockade upp Kenny och Erks på vägen. Dom såg lite för fulla ut för att gå, så vi bogserade dom hem till mitt hus.

Torsdag: Vaknade upp och kände att jag gärna hade sovit 8 timmar till, men det hade jag inte tid med för att jag hade lite småbrottom till tåget. Min plan om att jag skulle vara vaken hela natten så jag kunde sova med Maja på tåget för varken jag eller Maja sov knappt. Hoppade av i Örebro för att kika oss omkring ( eller vänta på nästa tåg), traskade in på pressbyrån där jag hittade något jag verkligen gillade. Ni vet sådana dära små chipspåsar man kan köpa som kostar typ 8 kronor? Lantchips har börjat att finnas i sådana. Så min lunch som egentligen skulle ha varit mackor blev till chips och jag var glad.
Hoppade på tåget till göteborg. Hamnade mitt emot ett jätte gulligt par. Fast jag tror inte dom hade så bra förhållande för killens flickvän som satt mitt emot mig satt och tåflirtade skamlöst mycket. Det var garanterat med flit.
Själv blev jag generad och försökte sova. Somnade och dregglade lite. Vaknade till när vi nästan var i Göteborg. Försökte väcka majsan på det där snälla sättet som Linnea vill bli väckt på ( klappa lite på kinden och smeka lite på håret), Maja märkte ingenting utan sov vidare. Jag blev mer brutal och paret skrattade åt oss. Maja vaknade och vi kunde kliva av spårvagnen. Fram med kartan ( maja skällde ut mig för jag fick inte vifta med den för mycket) hoppade på rätt spårvagn och av på rätt hållplats. Kikade lite mer på kartan ( denna gång mer i smyg) och började traska. Till våran stora förfäran möts vi av ca göteborgs längsta trappa. Vi överlevde trappan och hittade lägenheten. Hej vårat hem.
Kopplade i alla sladdar och pinaler man kan tänka sig. Traskade ned på mums pizzeri och köpte en varsin Pizza för att sedan bänka oss framför Datorn. Det blev några avsnitt Hjälp! 2 avsnitt Desperate Housewives, filmen " Hata Göteborg" ( passande val av film?), 2 liter coca cola, konstiga telefonsamtal som var, som sagt konstiga. Grattis Maja ringning och sedan somnade vi.

Fredag: Försov oss lite grann som vanligt. Sedan skulle vi gå till höger eller vänster för att komma till Willy's x2 eller Ica Maxi. Av någon anledning så hamnade vi varken på Ica eller Willt's utan en tattig affär som hetter Netto. Den fick duga. Köpte det viktigaste som toalettpapper och frukost. Maja hade presentöppning till frukosten och hon blev väldigt glad över Svarens bok som jag hade köpt henne ( Om hon någon gång skulle ha någon fundering när jag är i Dublin och hon inte får tag på mig kan hon fråga boken). Äckliga som vi är fixade vi inte iordning oss utan vi bara åkte ned på stan. Gick runt som dom vilsna lantisarna som vi är, men på något vis hamnade vi nästan rätt.
Ett telefonsamtal till Daniel som berättade vilken gata vi skulle till. Slog oss ned på en bänk och kikade på kartan. Efter en liten stund så insåg vi att vi faktiskt var på rätt gata.
Kikade på lite kläder och jag hittade skrona som jag velat ha så länge. Lycka. Men det tar trots allt lite på krafterna att traska runt på staden, så vi enades om att köpa en varsin cider. Sagt och gjort. Gott. Ja.
Provade kläderna med lite alkohol i kroppen och trots det så gjorde vi väldigt bra köp. Apoteket handling och Mc Donken mat för att sedan åka spårvagn hemmåt och leka i trapporna till lägenheten. Kikade lite mer på Hjälp och slappade innan vi började ordna oss för kvällen.
Snäppet snyggar så började vi dricka lite vin och lyssna på musik. Sticky fingers stod på schemat. Allt som hände den kvällen kan ni läsa om i föregående inlägg för att jag orkar inte sammanfatta den kvällen igen.

Lördag: Bakfulla och för många alkisar i staden fick oss att börja dagen med en Pizza. Ciao Ciao & kebabutbåt. Familly guy rullade på tv'n till våran ära. Tanken var att ta en liten tupplur men den blev aldrig riktigt av. Klockan gick väldigt snabbt och när vi kände oss snäppet bättre var det bara att korka upp vinet igen. På kvällens schema stod det Kelly's.
Vi började med att missa den planerade spårvagnen in till City. Jag var oansvarlig och ville lifta, maja sa som tur var nej och vi tog spårvagenen efter. Planerna ändrades till att vi skulle gå på Lokal först och sedan Kelly's. Problemet var bara det att vi hade glömt kartan hemma så vi fick lov att fråga oss fram efter vägen. 20 min bort. Vi började att traska men när vi kom fram till något som såg ut som en återvändsgränd fick vi lov att fråga om vägen ännu en gång ( tur att vi inte är killar ( ohmy vad det där skaver i öronen). Vi var tydligen på rätt väg, men då fick vi tips om ett ställe som hetter Pustervik. Ja, det såg ju faktiskt bra ut så vi kom varken till Kelly's eller Lokal. Det gjorde vi faktiskt helt rätt i.
Fick upp ögonen för något jag gillade starkt, något som jag absolut ville ha. Jag och Majsan hävde i oss cider ( och jag några glas vatten) dansade runt lite. Kvällen gick riktigt fort och sen så stängde det vara sådär. Jag och Jesper gick ut och hittade Maja. Maja stod där bredvid något väldigt konstigt med polokrage och headset ( eller har jag bara drömt?). Maja såg väldigt besvärad ut och visste inte alls vad hon skulle göra. Polokragen förföljde henne vart än hon gick. På något vis sa han hejdå ( med sin märkliga röst) och vi tog en Taxi hem för att käka Piroger. Den kvällen sprang vi faktiskt upp för trapporna ( vi ville inte ha med oss 2 märkliga killar på efterfest). Som tur var hade vi utmärkt kondition och flåsade inte alls när vi kom till lägenheten. Käkade våra underbara Piroger och lyssnade på aningens för hög musik, men vad gör det när man bor i studentlägenhet? Någonstans där 7 på morgonen somnade vi. Den andra godare än den andra.

Söndag: Jag hade den bästa ( med risk för att låta gay) morgonen på mycket länge. Låg och drog mig i nästintill 3 timmar i sängen innan jag insåg att det skulle bli väldigt stessigt. Väkte Majsan med panik i rösten och vi tokstressade runt i lägenheten för att städa,packa, diska, slänga sopor osv. Men vi hann i tid till spårvagnen och i tid till tåget. Tågresen var dock en mindre trevlig del av dagen kan jag berätta för er. Som det kanske är bekant så svettas man på bakfyllan och det blir ju inte bättre av att man sitter på ett tåg som är varmt. Maja tog fula bilder på mig när jag var som mest sliten, Vi hoppade av och hängde på en annan station i en timme där jag tog kort på Majsan ( väldigt roliga bilder), satte oss på ett annat tåg som var lökigare än det andra. 3timmar senare & Vattenskalle-maja vs miniskalle malin kort var vi framme vid stationen i Falun. En oerhört depprimerande känsla kom över mig. Jag gillar faktiskt göteborg och skulle lätt kunna flytta dit. Men jag blev ju trots allt glad när jag fick träffa Linnea igen.
Jag åkte hem och skulle upp till City Gross och köpa den där findusmåltiden som jag velat ha sen någon gång i april eller kanske till och med mars. Det vattnades faktiskt i min mun, men när jag kom inpå City gross upptäcker jag att frysdisken som rymmer alla onyttiga saker som snabbmat är tom. Jätte tom. Verkligen så tom att det knappt fanns dam där. Jag började nästan grina, sen var jag redo att skälla ut personalen. Jag tog dock mitt förnuft till fånga och köpte potatiskrocketter, mjölk, pucko & beasås istället.
Gjorde ett stor-kok när jag kom hem, käkade framför datorn och kröp ned i sängen. Jag kunde ju inte riktigt somna för det fanns ju en liten känsla där i magen. En bra känsla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0